Eğitim Haber Girişi : 07 Ekim 2015 15:48

Vali Altıparmak: İngilizce'de hakikaten iyi değiliz

Vali Altıparmak: İngilizce'de hakikaten iyi değiliz
Türkiye'de okullardaki İngilizce müfredatını eleştiren Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Erzurum İlinde İngilizce Öğretimine İlişkin İhtiyaç Analizi ve Öğretmen Eğitimi" adlı projeyi hayata geçirdi.
Erzurumajans-Türkiye'de okullardaki İngilizce müfredatını eleştiren Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Erzurum İlinde İngilizce Öğretimine İlişkin İhtiyaç Analizi ve Öğretmen Eğitimi" adlı projeyi hayata geçirdi. Vali Altıparmak, İngilizce öğretmenlerine seslenerek, "İngilizce de hakikaten iyi değiliz. Ya arkadaşlar lütfen, bari liseye gelen çocuğa bunu öğretin de artık gittiği yerde 7-8 yıl İngilizce öğrenip de yok 12 yıl okuyup da halini anlatamayan öğrenciler olmasın" dedi.

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, İngilizce öğretiminde yeni yöntem ve tekniklerin uygulanmasına yönelik uygulamaya geçireceği proje ile Türkiye'de yabancı dil öğretimine model oluşturacak. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim sisteminde en az başarı sağlanan alan olarak kabul edilen yabancı dil öğretiminde yaşanan sorunları aşmak üzere "Erzurum İlinde İngilizce Öğretimine İlişkin İhtiyaç Analizi ve Öğretmen Eğitimi Projesi"ni hayata geçirdi. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) mali desteğiyle uygulamaya konulan projeyle il genelinde çoğu zümre başkanı olarak görev yapan 150 İngilizce öğretmenine, İngiltere'den gelecek eğitimciler tarafından verilecek derslerle yeni yöntem ve teknikler aktarılarak, bu alandaki başarı seviyesinin yukarı çekilmesi planlanıyor.

Projeyle ilgili başlangıç toplantısı Palandöken Dağı'nda bulunan Xanadu Oteli'nde yapıldı. Toplantıya Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve kentte görev yapan İngilizce öğretmenleri katıldı.

Açılış konuşmalarında projeyle ilgili şu bilgiler verildi:
"Merkezi sınav sistemi sonuçlarını değerlendirdiğimizde, bazı alanlarda eğitimde öğrencilerine başarılı olamadıklarını tespit ettik. Bunun üzerine bu alanlarda daha iyiye ulaşmak için çalışma başlattık. İngilizce de bu alanların başında yer alıyor. Projeyle öğrencilerin, pratik olarak bu dili kullanabilme becerisini kazanmaları ile ilgili sınavlarda başarılı olabilmelerini sağlayacak düzeye eriştirmek hedeflenmekte. Bu çalışmayla öğretmenlerin İngilizce dil öğretiminde uluslararası boyutta başarılı olmuş modellerden haberdar olmasının ve kendilerini bununla ilgili destekleyecek materyal ve kaynaklarla buluşturulmasının amaçlanıyor. Projenin, daha da yaygınlaştırılabilir örnek ve model çalışma olmasını hedefliyoruz. Proje sonunda ortaya çıkan raporlarımızı, hem Bakanlığımızla paylaşacağız hem de Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta görev yapan tüm İngilizce öğretmenlerine göndereceğiz. Öğretmenlerimizin eğitim sonucunu uygulamalarında net olarak gösterebilmesiyle öğrencilerimizin, pratik günlük yaşamda kazanım elde etmelerinin yanı sıra sınavlarda da yüksek başarı elde etmesini arzuluyoruz."

VALİ ALTIPARMAK: "İNGİLİZCE'DE HAKİKATEN İYİ DEĞİLİZ"

"Erzurum İlinde İngilizce Öğretimine İlişkin İhtiyaç Analizi ve Öğretmen Eğitimi Projesi"nin başlangıç toplantısında konuşan Vali Altıparmak, Türkiye'de Milli Eğitim'in yıllardır uyguladığı İngilizce müfredatına öz eleştiride bulundu.

12 yıl İngilizce dersi görüp de halini anlatamayan öğrencilerin çok olduğunu ifade eden
Vali Altıparmak, şöyle konuştu:

"İngilizce'de hakikaten iyi değiliz. Niye iyi değilizi konuşacak olursak çok sebebi var. Sonuç değişmiyor. Biraz önce yine sordum bizim acaba Milli Eğitimin müfredatı değişti mi. Niye sordum? Ya düşünün okula başlıyorsunuz starting diye bir şey var başlıyorsunuz hayatınız boyunca müfredat please geliyor siz hale daha startingdesiniz. Ne bu ya o zaman demek ki müfredatı tekrar bir elden almamız gerekiyor. Yani sınıfların seviyesini belirleyip hocaların ona göre derse girmeleri gerekiyor. Bir türlü şuralıyız, buralıyız. Adımız şu, şuraya gitmek istiyoruz basit 1 yaşında konuşmaya başlamış çocuğun söylediklerini söyleyemiyoruz. Liseye geliyoruz yine söyleyemiyoruz. Ya arkadaşlar lütfen bari liseye gelen çocuğa bunu öğretin de artık gittiği yerde 7-8 yıl İngilizce öğrenip de yok 12 yıl okuyup da halini anlatamayan öğrenciler olmasın."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.