Erzurum Haber Girişi : 01 Ekim 2014 00:23

Vali Altıparmak'tan Dünya Yaşlılar Günü mesajı

Vali Altıparmak'tan Dünya Yaşlılar Günü mesajı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak "Dünya Yaşlılar Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak yaşlıların bu anlamlı gününü kutladı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak "Dünya Yaşlılar Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak yaşlıların bu anlamlı gününü kutladı.

Vali Altıparmak, mesajında şu ifadelere yer verdi "Toplumumuzun önemli bir bölümünü oluşturan ve yaşamları süresince edindikleri deneyimlerini genç kuşaklara aktararak, onların ülkesine daha yararlı kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlayan yaşlılarımızın sorunlarına yardımcı olmak, gönüllerini hoşnut etmek amacıyla, 1 Ekim tarihi, 24 yıldan beri "Dünya Yaşlılar Günü" olarak kutlanmaktadır.

Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Dünya'daki yaşlı nüfusun giderek arttığını görerek, yaşlılara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi amacıyla, 1990 yılında 1 Ekim tarihini "Dünya Yaşlılar Günü" olarak ilan etmiştir.

Ülkemizde yaşlı hizmetlerini yürüten Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı Türk Milleti'nin geleneğinde en saygın yeri olan yaşlılarımıza, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Kendi kendine yetebilen ve topluma aktif olarak katılan yaşlılarımızın sayılarının arttırılması amacıyla, onların beden ve ruh sağlığının iyileştirilmesi için, kişi ve kuruluşların katkılarıyla devletimizin organizasyonunda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Bu bağlamda, Erzurum'da önemli bir orana sahip yaşlılarımıza yönelik çeşitli çalışmalar yapılarak onların sorunlarının çözümüne yardımcı olunmaya çalışılmaktadır.

"Dünya Yaşlılar Günü" nün, Ülkemiz genelinde anlamına uygun olarak kutlanmasını ve bu anlamlı günde tüm yaşlılarımızın elleri öpülüp, hatırları sorularak, sorunlarının çözümüne yardımcı olunmasını ve onların gönüllerinin hoşnut edilmesini diliyorum.

Bu duygularla, tüm yurttaşlarımızın "01 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" nü kutluyor, toplumumuzun tüm kesimlerinde yaşlılarımızla birlikte, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam süreci temenni ediyorum." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.