Bölge Haber Girişi : 03 Kasım 2018 13:30

Vali Arslantaş'tan o aile ile iligili açıklama geldi

Vali Arslantaş'tan o aile ile iligili açıklama geldi
Tunceli-Erzincan sınırında 2500 rakımda 7 kişilik bir ailenin ilkel şartlarda yaşadığı ve konuşmayı, devleti bilmediği haberleri Türkiye'nin gündemine düşmüştü.
Erzurumajans-Tunceli-Erzincan sınırında 2500 rakımda 7 kişilik bir ailenin ilkel şartlarda yaşadığı ve konuşmayı, devleti bilmediği haberleri Türkiye'nin gündemine düşmüştü. Söz konusu haberlerle ilgili yeni bir açıklama yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, önceki gün basında Tercan ilçesinde 7 kişilik bir ailenin, dağda ilkel şartlarda yaşadığı iddialarına cevap verdi. Vali Arslantaş yaptığı açıklamada basında Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Konarlı köyünde yaşayan "Türkçe bilmedikleri" iddia edilen Taşer ailesine ait çocuklardan ikisinin 2005 yılında Tercan YİBO’dan mezun oldukları, birinin ise Tercan MYO Bilgisayarlı Muhasebe bölümünden mezun olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Vali Arslantaş, çıkan haberlerde "ailenin yaşamlarını sürmek için yeni bir ev talepleri olduğu" konusunda ise Tercan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ailenin sürekli ziyaret edildiğini bildirerek, ziyaretlerde yapılan tespitlerde ailenin yaşadığı yerin elverişli olmaması sebebiyle ilçe merkezinde veya köyde ulaşımın ve diğer ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabileceği bir konut bulunması ve vakıf imkanları dahilinde aileye kira yardımı yapılabileceği tavsiye ve teklif edildiğini kaydetti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş

Vali Arslantaş, aile reisi Hüseyin Taşer’in "150 küçükbaş hayvanına ancak Yukarıkom mevkiinde bakabileceğini ve yaşadığı bölgede Koşan Baba türbesini yalnız bırakamayacağını söyleyerek teklifi reddettiğini açıkladı.

Öte yandan aile reisi Hüseyin Taşer’in 2 engelli çocuğuna 30 Aralık 2009 tarihinde 2022 sayılı kanun kapsamında engelli aylığı bağlandığını ve düzenli olarak ödemelerinin halen devam etmekte olduğunu kaydeden Vali Arslantaş, ayrıca eşi Emine Taşer’in 24 Ağustos 2017 tarihinden itibaren yine aynı kanun kapsamında yaşlı ve muhtaç aylığı aldığını söyledi.

Yine Emine Taşer'in engelli olan oğlu M.T’ye baktığı için 6 yılda toplam 78 bin 683 lira evde bakım aylığı ödendiğini söyleyen Vali Arslantaş, diğer engelli çocuk H.T. için ise halen evde bakım ücreti ödenmekte olduğunu ve aileye halen aylık olarak toplam 2 bin 806 TL nakit yardımı yapıldığını aktardı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.