Vali Bey ne anlattı?

Dr.Vali Ahmet Altıparmak, uzun sayılabilecek bir aradan sonra dün bir kez daha basınla biraraya geldi.

Sabah Xanadu Otel'de yapılan bu kahvaltılı toplantının sıklet merkezinde, şehrin öncelikli gündem maddeleri vardı.

-Atlama kuleleri

-İkinci organize sanayi

-Hastane inşaatı

-Güney ilçelerdeki terör olayları

-Tabyalar

-Kentsel dönüşüm

-Paralel yapı

-Hurdacılar

-Lojistik köy

-Turizm

Ana başlıklar bunlardı. Ancak iki saati bulan toplantıda şehre dair pek çok konu da ele alındı.

Vali Dr.Altıparmak, her zaman olduğu gibi bu kez de dersine çok iyi çalışmıştı. Meslektaşlarım hangi konuda soru sorduysalar hepsine de cevap verdi.

Bürokrasinin ağır ve hantal olmasından dert yanan Vali Bey, Erzurum'da halen yürümekte olan kimi projelerin ağır aksak ilerlemesine, bu hantal yapının yol açtığını vurguladı.

Kamuoyu acısından meseleye bakacak olursak, Vali Dr. Altıparmak'ın açıklamalarından çıkaracağımız en anlamlı mesaj şu olacaktır:

Erzurum'u yakından ilgilendiren hastane inşaatı, ikinci organize sanayinin altyapı çalışması, atlama kulelerinin kış sezonuna kavuşup kavuşmayacağı, lojistik köyün akıbeti, güney ilçelerdeki terör olayları, hurdacıların ne zaman şehir dışına çıkarılacağı, gondol liftin kış sezonunda hizmet verip vermeyeceği vb. gibi önemli işler yakın takip altındadır ve olumsuz bir görüntü arzetmemektedir.

Evet; anlayacağınız işler biraz ağır aksak yürüyor ama yürüyor. Bu da artı bir durumdur.

Vali Bey, dünkü toplantıda altı çizilmesi gereken iki noktaya daha işaret etti. Bunların ilki, paralel yapıya dair iddiaların titizlikle incelendiği ve özellikle güney ilçelerdeki terör olaylarının arkasında, paralel yapının olduğuna dair iddiaların öncelikle ele alınıp araştırıldığı yönündeki açıklamaydı. İkincisi ise, en az bu mesele kadar önemli olan Mahallebaşı'na dönük atılacak adımlar. Palandöken dün haberini vermişti. Erzurum'da yapılacak olan yeni emniyet müdürlüğü binasının Mahallebaşı'nda inşa edilmesi öngörülüyor.

Vali Dr. Altıparmak bu hususta oldukça kararlı... Mahallebaşı'nın ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesi için kamu yatırımlarının şart olduğu inancını savunan Vali Bey, "Madem yeni bir emniyet binası yapılacaktır şu halde bu yeni bina neden Mahallebaşı'na olmasın ki?" dedi.

Son derece haklıydı...

Mahallebaşı'nın şehirden kopuk bir parça olmasını istemiyorsak, buraya acilen devlet eliyle yeni yatırımların yapılması kaçınılmazdır.

Vali Bey, ayağı yere basan sözler söyleyen bir devlet adamı... Ne sonu meçhul bir hayalin peşine takılıp gidiyor, ne de bardağın yarısı boş diyenlerden...

Lafı eğip bükmeden konuşuyor.

Devletin ihmali ve eksiğini de söylüyor, şehir halkının yapması gerekenleri de...

Misal...

"Erzurum'un geleceği son derece parlak" derken, bu iddiasının altını doldurabiliyor ve ikna edici açıklamalar yapıyor.

Sonuç olarak dünkü toplantı kamuoyu adına yararlı bir çalışmaydı. Çünkü bir süredir artık fısıltı gazetesinin manşetlerini oluşturmaya başlayan hayati öneme haiz konuların son durumunu birinci ağızdan öğrenmiş olduk.

Bir elimiz yağda, bir elimiz balda diyen yok

Lakin "yandık, bittik, battık" durumunda da değiliz.

Daha almamız gereken çok mesafe var ancak önümüzde de bize kucak açan bir yol ve o yolda yürüyen keskin bir irade...

Gerisi sadece zaman...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • altındağlı 01 Ocak 1970 02:00

    karakol yetmez,tugay kışlası da yapılsınki yatırım yatırıma benzesin.

  • Mehmet Güngör 01 Ocak 1970 02:00

    Mahallebaşına karakol değil kültür merkezi,spor tesisleri,parklar bahçeler lazım. Kaldırım işgalinin önüne karakol yaparak mı geçeceksin? Niye eğitim tesisi yok orda! Üniversiteler neden ilin batısında, sağlık yatırımları neden batıya da mahallebaşına gelince karakol! Meseleyi jopla, toma ile karakol ile çözemezsiniz. Türkiyede sorun görüntü de sivil ama kafası militarist olanların en yüksek makamları ve köşeleri işgal etmeleridir. Valinin ilk icraati tabyalarda yemek ve oraya yürüyüş organizasyonu idi. Erzurumluyu iyi tanımış. Vatan,millet, sakarya ve bir de karakol ile Erzurumu geliştirecek!!! Peh peh peh!!! Erzurumun geleceği parlak deyip görev süresini doldurup giden çok adam oldu. Somut ne yapıldı siz onu söyleyin!!! Ha bir logo yapmışlardı değil mi? Sayın yazarı hala birileri Mahallebaşına çaya davet etmedi mi?. Lütfen davet edin, yoksa oraya Emniyet binasına hazır olun, sayın yazarada o binada oda!!

  • Mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    Mahallebaşına karakol işi en çok Mehmet beyi sevindirmiştir. Yatırıma bak! Karakoldan yatırım mı olur? Vali bürokrasinin başında değil mi? Değişen birşey yok! Gaz vermeye devam!!!Zaten Valilerin ne fonksiyonu kaldı ki! Karakol yapmak dışında! Güney ilçelerde terör sorununu paralel Yapıya mal eden anlayış değil mi ki imam hatip açarak sorunu çözmeye çalışan!!! Allah aşkına bu yalana ve iftiraya kim inanır!