Erzurum Haber Girişi : 23 Mayıs 2019 22:00

Vali Memiş: Ben sorumluluk almaya hazırım

Vali Memiş: Ben sorumluluk almaya hazırım
Erzurum Valisi Okay Memiş, görev süresi içindeki izlenimlerini paylaştı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş, görev süresi içindeki izlenimlerini paylaştı. Altı çizilecek türden açıklamalarda bulunan Vali Memiş, “Bu şehirde inanılmaz bir potansiyel var ama özel sektör yok. Olmayınca ne oluyor, kamu, belediye devreye giriyor” dedi. İşte Vali Memiş’in o konuşması…



Erzurum Valisi Okay Memiş, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Cafe 25’te gazetecilerle bir araya geldi. Kentin reel rakamlarla, Türkiye üzerindeki algısı arasında çok ciddi bir fark olduğunu görev süresi içinde fark ettiğini kaydeden Vali Memiş, “Erzurum müthiş bir özgül ağırlığa sahip. Siyasetten ekonomiye ciddi bir katkısı var. Dışarda yaşayan Erzurumlular başlı başına bir potansiyel. Tabi bu özgül ağırlığın oluşmasında Cumhuriyeti kuran bir şehir olmasının da önemlli bir etkisi var” dedi. 



KAMU HİZMETLERİ YETERLİ AMA…

Erzurum’un Dünyadaki 55 ülkeden daha büyük bir araziye sahip olduğuna dikkat çeken Vali Okay Memiş, şöyle devam etti. “Tüm ilçelerimize defalarca gittim. Bakıyorum temel kamu hizmetleri açısından yeterli bir durumdayız. Yani hastane, okul, sağlık ocağı vb. herşey var. Potansiyel inanılmaz. Örneğin Narman. Daha bugün gittim, hemen yanı başımızda peri bacaları muazzam bir yer. Kışı ayrı yazı ayrı bir güzel. Belediye Başkanıyla görüştüm öyle çok büyük paralar harcamadan tur otobüsleri için oraya küçük bir tesis yapacağız. Trekking, atlar, ATV araçları, bisiklet güzergahlarıyla peribacalarını turizme kazandıracağız. Bir diğer cennet köşesi Uzundere Tortum Şelalesi…”



ADAM AĞIR CEZADA YARGILANMIŞ!

“Dünyanın en uzunlarından bir tanesi… İlk üç sırada. İlk gittiğimde büyük bir şaşkınlık yaşadım. İşletmeciye kızdım. ‘Nedir buranın hali, ne bu mezbelelik?’ diye sordum. Anlattı. Birşeyler yapmak istemiş ki yapmış da merdiven yapmış insanlar geçsin diye ama Ağır Ceza’da yargılanmış. Niye? SİT alanı diye. Tabi hemen Doğa Koruma Kurulundan heyeti davet ettim. İlk kez şelaleyi gördüler ve dedim, ‘Çivi çakılmasına izin vermediğiniz yer işte burası…’  Tabi bu noktada gerekeni yapacağız. Projesini hazırladık o bölgeyi turizme kazandırmak için ne gerekiyorsa yapılacak…”



ŞAŞIRMIŞTIM… DEVLETİN BİR ÇİVİSİ OLMAZ MI?

“Tabi ben büyük bir şaşkınlık yaşadım. Böylesi bir yerde devletin bir çivisi olmaz mı? Kentin böylesine bir potansiyeli var ama özel sektör yetersiz. Bakın, 27 yıllık devlet tecrübeme dayanarak söylüyorum. Özel sektör yetmeyince devreye kamu girer, belediyeler girer. Bugün bir takım çevreler Erzurum’da Büyükşehir Belediyesini eleştiriyor. Ama yaptıklarına şöyle bir bakıyorum gerçekten kutluyorum onları. Örneğin konut işi. Ben Gümüşhane’den geldim. Orada bile çok lüks, çok keyifli konutlar yapıyorlardı. Erzurum’da ki Şehristan konutları gölgede kalır ama ne yapsın kamu… Özel sektör yapmayınca Büyükşehir yapmış. Konut, kafeterya ya da aklınıza zne gelirse özel sektör yapmazsa devlet yapar.”



OTELLERİ YAPTIRTMADAN GİTMEYECEĞİM

Palandöken Kış Turizm Merkezi’ndeki potansiyelden de söz eden Vali Memiş, kentin bu noktadaki otel ihtiyacını bir şekilde gidereceklerini dile getirdi. Bu anlamda Palandöken’deki AFAD binasının otele dönüştürüleceğini anımsatan Vali Memiş, şunları söyledi. “Palandöken’deki bu potansiyelin açığa çıkması için otellere ihtiyacımız var. Geldiğimden günden beri turizmcisinden esnafına kadar herkes aynı şeyi söylüyor. Biz küçük de olsa önemli bir adım attık ve çok iddialı söylüyorum. Görev sürem içinde Erzurum’a en az 3 tane otel yaptırtmadan gitmeyeceğim…”



GİRİŞİMCİLERE “EMRİNİZDEYİM” DEDİM

“Palandöken’in durumu ortada. Müthiş bir yer. Kilometrelerce uzunlukta pistler var ama kayan yok. Bu durum yavaş yavaş farkediliyor ki işte otel yapmak isteyen girişimciler geldi. Hepsine “Emriniyezdeyim” dedim. Sağolsunlar biri MNG AVM’nin karşısında Hilton’un konsept otellerinden birini yapacak. Önümüzdeki ay kazmayı vuruyorlar. Yine bir başka girişimci Palandöken Dağı eteklerinde arazi aldı. O da birşeyler yapacak. Herkes bir ucundan tutacak ve bu mücevher en iyi şekilde işlenecek…”

‘BU ADAM NE DİYOR?’ DİYEBİLİRSİNİZ!

Bakın, ‘Bu adam ne diyor?’ diyebilirsiniz. Ama günümüzde artık sadece ülkeler değil, şehirler yarışıyor ve inanılmaz bir rekabet var. Biz de elimizdeki tüm bu argümanların en iyi şekilde kullanacağız. Hep söylüyorum ben buraya birşeyler vermeye geldim. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun çok güzel bir sözü vardır. ‘Bu ülkede ihmali sorumluluk yoktur, icrai sorumluluk vardır’ demişti. Biz o zamanlar bu sözü anlamamıştık. Ama şimdi çok iyi anlıyoruz. Ben bu sorumluluğu almaya hazırım. Çünkü Erzurum gibi bir şehir bulunduğu bu durumu hiçbir şekilde hak etmiyor.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat 01 Ocak 1970 02:00

    bu adamı seviyorum güzel insan erzurum için bulunmaz bir insan insanlar deyerini bilir umarım

  • Erzurumî 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim sizde rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nun potansiyelini, samimiyetini ve tevazuunu görüyorum. Allah her türlü hayırlı hizmetlerinizde muvaffakiyetler versin. Bu dediklerinizi tahakkuk ettirirseniz Erzurum sizi hep hayırla yâdedecek İNŞAALLAH. İyiki varsınız ve iyiki şehrimize atandınız.

  • metin 01 Ocak 1970 02:00

    sayın vakim herşeyden güzel bahsetmişsiniz inşallah başarınızda daim olursunuz lakin o belediyenin yaptığı konut işini özelsektör yapmıyor diye söylemeseniz iyi olurdu hangi belediye hangi özel sektördeki bir konut firmasına böyle bir konut projesine imkan sunmuşta yapmamıştır. yıllardır erzurumdayım 28 yaşında bir genç olarak belediyelerin ne halde oldugunu gerçekten iyi biliyoruz göz göre göre yinede aynı devam ediyor bizim halkımız yapacak bişey varmı yok çünkü biz saq duyulu insanlar olarak hep böyle kalmışız.

  • BAHATTİN KÜÇÜKUĞURLU 01 Ocak 1970 02:00

    SAYIN VALİM BİR VATANDAŞ OLARAK ARKANIZDAYIZZZZ MEVLAM YARDIMCINIZ YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH

  • Murat özbey 01 Ocak 1970 02:00

    Rabbim kolaylık versin adam gibi adam hürmet ederim sayin valimiz emeğinize sağlık

  • Bozkurt 01 Ocak 1970 02:00

    Sözde kalmazsa proje insanı görünüyor yaparsanız dadaşlar size ninnettar olur sayın valim

  • Öğretmen 01 Ocak 1970 02:00

    Vali Bey gerçekten Erzurum’u çok sahiplendi, kazandığı para helali hoş olsun.İnşallah planladığı projelerini Allah’ın izniyle gerçekleştirir.