Erzurum Haber Girişi : 09 Nisan 2020 21:00

Vali Memiş: Erzurum'da 700 temaslı kişimiz var

Vali Memiş: Erzurum'da 700 temaslı kişimiz var
Erzurum Valisi Okay Memiş, “Kentte 700 temaslı kişimiz var. Bunlar pozitif vaka değil ama kontrolümüz altındalar. Her birini yakından takip ediyoruz” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Korona Virüs önlemlerinin görüşüldüğü İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından Vali Okay Memiş, gazetecilere kentte 700 temaslı kişi bulunduğunu açıkladı.

Bu kişilerin pozitif vaka olmadığını vurgulayan Vali Memiş, “Pozitif değiller ama her birini çok iyi ve yakından takip ediyoruz. Hepsiyle telefon irtibatı halindeyiz, hepsini kontrol ediyoruz.

14 gün izolasyonda kalmalarını temin ediyoruz. Hem sağlık müdürlüğü hem de polisimiz vasıtasıyla takipler sağlanıyor. Bununla birlikte ihbarlar geldiğinde hemen müdahale ediyoruz şu ana kadar vatandaşların uyduğunu gözlemliyoruz.

Çünkü kendileri de endişe ediyorlar. Muhtemel pozitif çıkabilir ama şu ana kadar çıkmadı. Her gün onlarca hastayı da taburcu ettiğimizi de unutmayalım. Bununla birlikte yoğun bakımda bir tane entübe vakamız var ve diğer pozitif vakalar da kontrol altında. Ayaktalar ve öyle yatakta falan değiller Allah’a şükür” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.