Ekonomi Haber Girişi : 30 Mart 2020 20:15

Vali Memiş: Faturalar askıya alınsın

Vali Memiş: Faturalar askıya alınsın
Erzurum İl Pandemi Kurulu elektrik ve doğalgaz faturalarının ertelenmesi yönünde tavsiye kararı aldı. Ankara’ya iletilecek olan tavsiye kararının karşılık bulup bulmayacağı merak konusu oldu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş, Başkanlık ettiği İl Pandemi Kurulu toplantısında elektrik ve doğalgaz faturalarının ertelenmesi ve kesinti yapılmaması yönünde tavsiye kararı alındığını, konuyu Ankara’ya ileteceklerini açıkladı. 

5 BİN 806 ÇAĞRI GELDİ

Alınan her kararı yakından takip ettiklerini vurgulayan Vali Memiş, “Daha başka önlemler ve kararlar alacağız. Ancak bu süreci halkımızla birlikte yönetmek istiyoruz. Örneğin taksicilerle ilgili kısıtlama olacak. Detaylarını yakın bir zamanda paylaşacağız. Ayrıca vatandaşlarımıza evde kal diyoruz ama ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bu anlamda güvenlik güçleri ve sağlık birimlerimize gelen 5 bin 806 çağrının tamamını karşılamış durumdayız. Bununla birlikte evinde kalan aç mı kalacak onlara yönelik de sosyal yardımlaşma vakfı aracılığıyla yardım da bulunacağız. Sosyal medya üzerinden Valilik bünyesinde bir kampanya başlatılması için çağrılar geliyordu bunu da değerlendireceğiz. Bakın bu disiplini en az bir ay boyunca daha devam ettirmek durumundayız. Bazıları hiç umursamıyor, bazıları da aşırı panik yapıyor. Her ikisi de yanlış. Kontrolü kaybetmeden, aldığımız tüm önlemlere herkesin uymasını sağlayacağız” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.