Erzurum Haber Girişi : 10 Aralık 2019 14:45

Vali Memiş içini döktü...

Vali Memiş içini döktü...
Kış sezonunun hemen başında Erzurum Havalimanı’nda yaşanan kriz devam ederken, Vali Okay Memiş adeta içini döktü. Bakın neler söyledi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Havalimanı pistinde bakım onarım işinin yetiştirilememesi nedeniyle kış sezonunun hemen başında yaşanan uçak iptalleri, kent kamuoyunun gündemine oturdu. Sosyal medya bu konuyla ilgili adeta çalkanırken, vatandaşlar sorumlu ya da sorumlular hakkında gerekenin yapılması konusunda paylaşımlarda bulundu. Erzurum Ajans’ın da sık sık gündeme getirdiği havalimanı konusuyla ilgili olarak Vali Okay Memiş, dikkat çekici açıklamalar yaptı.

ÜZÜLÜYORUZ AMA OTURMUYORUZ

“Havalimanı konusu sürekli gündemimizde kaçtığımız yok, göçtüğümüz yok. Bugün de maalesef iptaller yaşandı ve bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Üzüntü yaşarken yerimizde de oturmuyoruz. Gece geç saatlere kadar Türk Hava Yolları yetkilileriyle görüşerek uçak saatlerini değiştirilmesi yönünde büyük çaba sarfediyoruz. Dün ve bugün hem Ankara hem de İstanbul’dan gelecek olan yolcular komşu illere sevk edildi. Bu konuyu herkesle paylaştık, tüm basın mensuplarıyla paylaştık. Müteahhit firmanın geciktirmesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde olan bir iş. Tamamen uzmanlık gerektiren bir iş ve ne Valiliğin yetkili uzmanları ne de bir başka kurumun işi değil. İhalesi ve kontrolü tamamen Ankara’dan yapılan bir iş”

KAYBOLAN KOYUNDAN BİLE SORUMLUYUM!

“Bununla birlikte ben devletin Valisi olarak söylüyorum, Tekman’da kaybolan bir koyundan, Cumhuriyet Caddesi’nde bir zabıta ya da bir polis memurunun yaptığı kötü davranıştan, henüz tamamlanamayan Kop tünelinden, henüz tamamlanamayan Kırık tünelinden de sorumlu bir kişiyim. Eğer bir sorumlu aranıyorsa, eğer bundan ilimiz rahatlayacaksa, özellikle bazı arkadaşlarımız rahatlayacaksa bunu ben İl Valisi olarak rahatlıkla kabul edebilirim, rahat olsunlar, rahatlasınlar.

Bundan sonra sefer iptalleri yaşanmaması için girişimlerde bulunuyoruz. Yedek pisti kullanıyoruz ve son derece güvenli. Bakın turizm benim önceliklerimden bir tanesi. Böyle bir şeyin yaşanmasını en son isteyecek kişi benim. Çünkü üç ay içinde bu kente 5 yıldız ayarında 150 yataklı bir otel kazandırdık. Oturmadık, otursaydık ki o bina orada duruyordu. Neden kimsenin aklına gelmedi?”

İNŞALLAH TELAFİ EDEBİLİRİZ

“Bu kente istihdam için uğraşan, emek veren insanım. Ama tabi konumumuz gereği kamunun yaptığı her işte Valilik olarak sorumluluğumuz var. Bunu telafi etmeye çalışıyoruz. İnşallah telafi edebiliriz. Şu an hala sis tabakası var. Görüş mesafesi 150 metrenin altına düşüyor. CAT-3 sistemi bile olsa iptaller yine yaşanacaktı. Ama tabi hiç biri mazeret değil. Tüm vatandaşlarımın yaşam seviyelerini artırmak bizim görevimiz.”

BAŞMÜDÜR 6 YAZI YAZMIŞ!

“Diyorlar ki, Efendim neden hesap sorulmuyor? Biz ilgili yetkililere, mercilere hesap soruyoruz. Havalimanı Başmüdürünün 6 tane resmi yazısı var. Eylül ayından itibaren yetişmeme riskine karşı. Tek bir kusurları varsa o da şu. Bu resmi yazıları yazdıklarından sonra beni ve Milletvekillerimizi bilgilendirmesi gerekirdi müdürlüğün ancak yapmadılar. Bunu neden yapmadıklarını sorduğumuz da müteahhit firmanın son güne kadar çalışmasını devam ettirdi, yavaş da olsa eksik de olsa ki biliyorsunuz Kasım ayı sıcaklık itibariyle çok iyi geçti. Neredeyse bir aylık işi kalmıştı. Son ana kadar ben sorduğumda, hem müteahhit firma hem müdürlük ‘Sayın Valim yetişecek’ dediler. Her hafta sordum. Peki niye böyle dediniz, 6 tane yazı yazdınız? Ama neden bizi bilgilendirmeniz? Onların da bana ifadesi, ‘Efendim müteahhit firma bize yetişeceğini söyledi için biz de size yetişmeyecek diye bir şey söylesek yanlış ve eksik bilgi vermiş olurduk’ diyerek cevaplandırdılar. Durum bundan ibaret.

Anlaşılan o ki ben dahil olmak üzere bu sorunu yaşıyoruz. Bundan sonrasına bakacağız. Alınması gereken idari tedbirler hem müdürlük nezdinde hem de müteahhit firma nezdinde genel müdürlük bunu yapacak.”

İŞİ POLİTİZE ETMENİN ANLAMI YOK!

“Peki, doğrudan uhdemizde olan işlere bakalım. İki tane önemli işimiz var. Biri tekstil kent. 4 ay içinde ihaleyi yaptık ve fabrikaları bitirdik. Eğer biz işimizi takip etmeyen bir yönetici olsak, sorumluluk sahibi olmayan bir yönetici olsak 4 ay içinde bu yapılabilir mi? Bakın bin kişi istihdam edilecek. Üç ayda metruk bir binayı beş yıldızlı otel haline getirdik. İşini düzgün yapmayan bir Valilik olsak bunu yapabilir miydik? Neden daha önce yapılmadı diye sorabilirim. Ama biz işin iyi tarafından bakıyoruz. Ortada bir eksiklik var, kusur var bunu kabul ediyoruz ama işi politize etmenin, bütün yöneticileri suçlamanın, işi moral bozacak seviyede tutmanın çok anlamı var mı bunu kamuoyunun taktirine sunuyorum.”

BAKIN, SORUMLULUĞU KABUL EDİYORUM!

“Doğrudan sorumluluğum olmamasına rağmen sorumluluğu kabul ettiğimi defalarca izah ettim. Ama tabi uçak iptalleri olduğu sürece bu sorunu yaşamaya devam edeceğiz. Açıklamamda bir sakınca yok. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir programda Erzurum’da da yatırımı olan işadamı İbrahim Polat Bey, bu konuyu bizzat Sayın Cumhurbaşkanımıza iletti. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımıza varıncaya kadar herkese söyledik. Konunun, sorunun  iletilmediği merci kalmadı. Artık çözüme bakmalıyız. Muhtemeldir ki hava şartlarının olumsuz olduğu günlerde bu sorunu yine yaşayacağız.”

KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

“Gizli saklı yaptığımız hiç bir faaliyet yok. Erzurum için çalışıyoruz. Bizden kaynaklanmayan bir sorun için kamu görevlilerinin moralini bozacak onları neredeyse kamuoyu önünde küçük düşürecek artık iyi niyet sınırlarını aşan yaklaşımları da kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Bilet fiyatları pahalı mı? Evet, Okay Memiş olarak pahalı olduğunu düşünüyorum. Ben ayda en az 3 bin TL uçak biletine ödüyorum. Bunu düzeltmemiz gerekir. Ama CAT3-A sisteminin devreye girmesiyle sefer sayıları arttıkça bilet fiyatlarının da düzeleceğini genel olarak öngörüyorum. Ama moralimiz bozulmasın.”
 
GİZLİ KAPAKLI HİÇ BİR ŞEYİMİZ YOK!

“Basın medya bizim başımızın tacı. İşini düzgün yapan arkadaşlarımız ki bunu söylerken bizim lehimize yazan anlamında söylemiyorum. Benim lehime hiç bir şey yazmayın. İhtiyacım da yok, tarzım da değil. Eleştirin, sonuna kadar eleştirin ama insanların moralini bozmayın. Ben herşeyi mikrofonlarda söylüyorum, gizli kapaklı hiç bir şeyimiz yok. Ama demek ki doğrudan bizim sorumluluğumuzda bir kusur işlemiş olsak eyvah eyvah… Kim bilir başımıza neler gelecek. Bir ayağınız tökezlese öyle ya ki bazıların bahsediyorum.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yusuf Gökcan 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Valim bizim Memlekette meyve veren ağaç taşlanır, Her konuda bütün toplumun bir sözü var, teknik konular , Dış işleri iç işlari , THY nin sefer politikasını aklınıza gelen ne varsa biz bilirizde Kahve dedikodusunun ötesine gitmezde, POLİTİZE edenlere dikkat edin birileri adamlarına yer açmak için Fitneyi kabartmalarına izin vermeyin, Boinglerde sıkıntı çıktığından Uçak Filosunda azalmaları söylemeyen kitabı tersten okuyanlara itibar etmeyin saygılar

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim sizleri yakinen takip eden ispir ilçesinin Elmalı mahallesi muhtarı, muhtarlar derneği başkanıyım. Bugüne kadar erzurum daki yapılan ve yapılaçak işleri bire bir masada deyil yerinde inceleyen sahada takip eden elinizi taşın altına koymuş biri olarak gördük.sizden memnunuz,mümkünse erzurumda uzun bir dönem kalmanızı ve başlatmış projelerinizi bitirimenizi ,hayelinizdeki leri başlatın.bizlerin sizin dünya görüşlerinize ufkunuza. Bu koşusturmanıza ihtiyacımız var. Valimizi lütfen rahat bırakın gerekeni zaten yapıyor.

  • C.Ç 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim memleketimiz için yaptığınız her şeyin farkındayız. Allah yardımcınız olsun. Üç beş çapulcu lütfen sizi üzmesin. Bu memleketin sizlere ihtiyacı var....

  • Dadaş dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın vali siz dahil herkes işini yapsın. Kurum amirlerine ceo gibi çalışın talimatı veren sizsiniz. Siz böyle derseniz Erzurum bir adım ileri gitmez. Oysaki kurum amirlerine kanun ve kurallara uygun vazife yapın, haddinizi bilin derseniz düzelir. Siz hükümetin vekillerinden daha siyasi çalışıyorsunuz. Siz dahil herkes bir memur olduğunu unutmasın. Unutmasın ki herşey kendiliğinden düzelsin. Kamunun kaynaklarını kendi çıkarlarınıza kullanmayın talimatı verin ve bu israfı denetleyin.

  • Numan Saraçoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim bu şehir sana minnettar.