Erzurum Haber Girişi : 01 Haziran 2020 16:15

Vali Memiş'in sabrı taştı

Vali Memiş'in sabrı taştı
Erzurum Havalimanı’ndaki CAT-3A sistem kurulum sürecini en yakından takip eden isim olan Vali Okay Memiş çileden çıktı. Müteahhit firmaya güvenmediğini söyleyen Vali Memiş, “Geçen sene bizi perişan ettiler. Bu yılda bitmezse ben istifa ederim” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'le birlikte Erzurum Havalimanında geçtiğimiz yıl başlayan ancak bitirilemeyen Kategori 3A (CAT-3A) sisteminin kurulum çalışmalarını denetledi. İhalesi Ankara’da yapılan işin Erzurum’daki en yakın takipçisi olan Vali Memiş, 2 yıldan beri 3,5 kilometrelik asfaltın bitirilmemesine tepki gösterdi.



BAŞKANIM 3,5 KİLOMETRE NE DEMEK?

Havalimanında yetersiz iş makinesiyle çalışma yapıldığını belirten Vali Memiş, "Burada iki tane iş makinesi var, bunlar yeterli mi? Hiç bir türlü mazeret kabul etmiyorum. Pandemi olmasına rağmen Trabzon havalimanı kısa sürede tamamlandı. Bu senede burası bitmezse ben Valilik mesleğini yapamam kardeşim. Utancımdan sokağa çıkamam. Böyle bir rezalet olur mu? Geçen sene de aynı şeyi yaptılar. Size güvenimiz kalmadı. Geçen yıl perişan olduk. Trabzon Havalimanı bitti gurur duyduk, biz niye bu perişanlığı çekelim kardeşim. Büyükşehir Belediye Başkanım 3,5 kilometre yol ne demek başkanım. İki senedir böyle bir rezalet var mı?” diye konuştu.



BU TEMPODA GİDERSE YİNE YETİŞMEYECEK

Çalışmaların devam ettiği havalimanı pistinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Memiş, "Erzurum Uluslararası Havalimanında geçen yıl yapımla ilgili sorun yaşadık. İnşaat yetişmedi. Bu sene müteahhit firma ve genel müdürlük söz verdi, 'yetişecek' diye. Geldik gördük çalışma devam ediyor. Ama endişemiz, bu ilin valisi olarak geçen senede her ay geldiğimizde bu tempoda bir çalışma vardı. Çalışma bu tempoda devam ederse yine yetişmeyecek. Burası artık bizim korkulu rüyamız haline geldi. Özellikle sizlerle geldik buraya. Şimdi genel müdür ve sayın bakanla görüşerek durumu arzedeceğiz ve iş makinelerinin insan gücünün artırılarak bitirilmesini istiyoruz. Burayı bitiremezsek bu ilde vali olarak görev yapamam, utancımdan sokağa çıkamam. Şimdi bu işi resmiyete döküyoruz, yazılı olarak ikaz edeceğiz. Buradaki çalışma bizim tarafımızdan yeterli gözükmüyor" diye konuştu.



BENİM YERİMDE OLSANIZ NE YAPARSINIZ?

Havalimanındaki çalışmaları geçen yıldan beri takip ettiklerini anlatan Vali Memiş, konuşmasında şunları söyledi: "İhaleyi yapan biz değiliz Valilik olarak. İhaleyi yapan Ankara genel müdürlük. Müteahhit firma taşeronla sorun yaşamıştı, şimdi bizzat kendi yapıyor güya. Sizce bu iş yeterli mi? Geçen sene aynı şeyi yaptılar. Aynı şekilde yetişecek efendim' dediler kış geldi. Sitemde haksız mıyız arkadaşlar. Şimdilik sorun yok deniyor. Geçen senede aynı ifadeyi kullandılar birebir. Benim yerimde olsanız ne yapardınız, arkadaşlar sizlere soruyorum?" Vali Memiş, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından beraberindekilerle havalimanından ayrıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erdinç 01 Ocak 1970 02:00

    -VEKİLLER NERDESİNİZ SİZLERİ GÖREMİYORUZKİ -ERZURUM GERİ GİDİYOR GERİ -BENİM KAPIMA BİRTANE SEÇİMLERDE OY İÇİN AKP VEKİL GELMESİN - İL BAŞKANINA DİYECEK BİRŞEY BULAMIYORUM - EL VİJDAN

  • Ekrem 01 Ocak 1970 02:00

    Hele bakın bi tane milletvekili var mı? Orda ... zehir zıkkım olsun aldığınız maaş güya bu milletin vekilleri .. bu valinin kıymetini bilelim bu memlekete tek heykeli dikilecek adam bence

  • Halil Cibran 01 Ocak 1970 02:00

    İl Başkanının ne işi var orada? Hangi sıfatla orada? Bu memleketi CHP dönemindeki gibi yönetiyorlar. Kimi kime şikayet ediyorsunuz? Devlet elinizde. AK Parti İl Başkanı devlet memuru mu?

  • analizci 01 Ocak 1970 02:00

    ben, vali beyin mütaihiti neden ikna etme çabasında olduğunu anlayamıyorum ihale kanunu açık tek taraflı fesh edeceksin olup bitecek.vali beyin o anda ilgili yüklenici firmaya pırını pırtını topla burayı hemen terk etmesini beklerdim.sayın cumhur başkanımız bu durumu bilse eminim benim söyleyeceğimin aynısını söyleyecektir hatta daha fazlasını ....

  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    sayın valim siz niye uğraşıyorsunuz bırakın yanınızda koskoca akparti il başkanı var büyükşehir belediye başkanı var zorlasın yaptırsınlar. onlarda yaptıramıyorsa bıraksın istifa etsinler.

  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Nerde bu ilin vekilleri..

  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Firmanın teminatını yakın taahhüt ettikleri sürede asvalt işini bitiremezlerse sayın valim. İhaleyi de başka firmaya verin. Yalvarmaya gerek yok, kanunu uygulayın yeter.

  • Cevdet Çatal 01 Ocak 1970 02:00

    Ihaleyi alan mutahide ne dersin bu şirketin yanindan Allahın bereketi yel gibi gençsin

  • Helal Olsun 01 Ocak 1970 02:00

    2 tane adam var şu erzurum için çalışan 3. sü haram vali belediye başkanı nokta

  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    26.04.2018 tarihinde pist ihalesi yapılmış ilangovtr de mevcut o zamandan bu zamana iş bitmemiş ve o şirket hala ayakta kusura bakmayın siz ödeneklerini ödemeyeceksiniz ya yapacak ya batacak! Erzurum'un çektiği nedir arkadaş

  • Sn valim teşekkürler 01 Ocak 1970 02:00

    Sn valim şahsınızın bu azmi gerçekten taktire Şayen Erzurum şahslı bir ilimiz ki iyi siz varsınız

  • Erzurum 25 01 Ocak 1970 02:00

    Bu memleket için çırpınan koca yürekli adam Allah seni daha iyi makamlara gelmeyi nasip etsin

  • Erzurumun yüz karası 01 Ocak 1970 02:00

    Bu mütahit Erzurum'da çok can yaktı işcanlar iller bankasına gidin bir bakın ne halde kimsenin gücü yetmiyor amiler amir değil.