Erzurum Haber Girişi : 30 Mart 2020 20:30

Vali Memiş: Trafiğe kapatın

Vali Memiş: Trafiğe kapatın
Erzurum Valisi Okay Memiş, kontrol etmek için çıktığı şehir turunda kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi’nin kalabalık olduğunu görünce, “Trafiğe kapatın” talimatı verdi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, Korona Virüse karşı verilen mücadele kapsamında her gün yeni bir genelge ve talimat geldiğini belirtti. 

MİLLİ MÜCADELE… TERÖRLE MÜCADELE 

Toplumun genelini ilgilendiren kararlarla karşı karşıya olduklarını ve konuyu hassasiyetle takip ettiklerini kaydeden Vali Memiş, “Hepiniz görüyorsunuz çok ciddi bir mücadele yürütülmekte. Bunu adeta bir milli mücadele gibi, terörle mücadele gibi değerlendirmek lazım çünkü virüste öldürücü bir gerçek ve hakikaten işin şakası yok. Şu ana kadar ciddi tedbirler alındı ve bu önlemlere bütün vatandaşlarımızın uyması en büyük dileğimiz. Özellikle toplu taşıma araçlarında, havalimanlarında ve vatandaşların kalabalık bir şekilde olduğu ortamlara yönelik tedbirler aldık. Park ve bahçelerde, mesire alanlarında öyle ki bunu hem il merkezinde, hem de ilçelerde kapattık” dedi.

ŞAŞILACAK ÖLÇÜDE KALABALIK

İlin Valisi olarak alınan kararları her gün kontrol ettiğini dile getiren Vali Memiş, şöyle devam etti. “Bazen Cumhuriyet Caddesinde o kadar yoğun bir kalabalık oluyor ki şaşılacak ölçüde bir kalabalık. Yani virüsle ilgili bir mücadele var mı yok mu, gençler, delikanlılar orada. Bunun olmasını istemiyoruz. Haliyle karar aldık. Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere bazı noktalarda park yasağına gideceğiz.”

İYİ DURUMDAYIZ AMA…

Bu mücadelede herkese büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden Vali Memiş, “Genel itibariyle salgınla ilgili olarak çok dikkat etmeliyiz. Hepimize büyük sorumluluk düşüyor ve tabi morale de ihtiyacımız var. Baktığımızda iyi durumdayız ama bu rehavete dönüşmemeli. Erzurum göç veren bir şehir ve gelen insanlar var. Bu gelenler de virüs varsa yayılma riski çok yüksek. O yüzden bu seyahatler sınırlandırılıyor. Haliyle risk çok yüksek ve hepimiz kendi OHAL’imizi almak zorundayız.

TOLERANSIMIZ OLMAYACAK!

“Biraz sabırlı olmalıyız. 24 saat vatandaşın emrindeyiz. Ama vatandaşlarımızda kurallara uyacaklar ki bu konuda toleransımız olmayacak. Bu konuda tüm yetkilerimizi, sorumluluklarımızı ve cezai müeyyideleri de uygulayacağız. Hep beraber bu olağanüstü durumdan çıkmak istiyoruz. Teyakkuz halindeyiz. Rica ediyorum evinizde kalın. Bu krizi ancak bu şekilde aşabiliriz” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.