Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Van`da 217 ölü 1090 yaralı var

Van`da 217 ölü 1090 yaralı var
İçişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada Van`daki depremde 217 kişi hayatını kaybetti,1090 kişide yaralandı.
Erzurum Ajans-İçişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada Van`daki depremde 217 kişi hayatını kaybetti,1090 kişide yaralandı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van`da yaşanan 7.2`lik depremin ardından ölü sayısının 217 olduğunu açıkladı. Depremde yaralananlarının sayısının ise 1090 olduğu belirtildi.

217 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Şahin: "Erciş merkezde 117 kardeşimizi kaybettik. Van merkezde de öğrendiğimiz kadarıyla 100 civarında insanımızı maalesef kaybettik" -"Hem arama kurtarma hem de halkın barınması, beslenmesi, sağlık hizmetlerinin karşılanması konusunda, hem Erciş`te hem de Van`da herhangi bir aksaklık, eksiklik bulunmamaktadır"

HÜSEYİN ÇELİK: 240 KİŞİ ÖLDÜ

Saat 10.00`da Van`daki incelemelerine devam eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik toplam can kaybının 240 olduğunu açıkladı.



İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erciş merkezde 117, Van merkezde de 100 civarında kişinin deprem dolayısıyla hayatını kaybettiğini bildirdi.Şahin, beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığında basın toplantısı düzenledi.Bakan Şahin, burada yaptığı açıklamada, olayın haber alınması ile birlikte tüm yetkililerin bölgeye hareket ettiğini belirtti. Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da bakanlar ile birlikte Erciş`e geldiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Çalışmalar öncelikle yıkılan binaların tespiti, o binalardaki insanların tespiti ve kurtarılması ve daha sonra da bütün enkazın kontrollü bir şekilde kaldırılmasını takip ediyor. Erciş`te yaklaşık 80 tane çok katlı bina çökmüş vaziyette. Bu binalardan 40`ında hala canlı ya da vefat etmiş insanlar bulunmakta. Onlara yönelik kurtarma çalışmaları devam ediyor. Canlı bulunduğu tespit edilen binalarda kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Erciş merkezimizde 117 kardeşimizi kaybettik. Van merkezde de öğrendiğimiz kadarıyla 100 civarında insanımızı maalesef kaybettik. Van merkezde 350 civarında yaralı var. 740 civarında yaralımız da Erciş merkezde ve köylerde bulunmakta. Bütün yaralıların tedavileri Van, Erciş ve çevre illerde devam ediyor.

AKSAKLIK VE EKSİKLİK BULUNMAMAKTADIR

Sağlık hizmetleri konusunda herhangi bir aksaklık söz konusu değil. Erciş merkezde iki ayrı yerde çadırkent kuruldu. Silahlı Kuvvetlerimizin birlikleri halkımızın güvenliğinin sağlanması ve acil beslenmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Ağrı`dan, Muş`tan, Doğubayazıt`tan kurtarma konusunda uzman askeri birlikler Erciş`e intikal edecekler. Hem arama kurtarma hem de kalkın barınması, beslenmesi, sağlık hizmetlerinin karşılanması konusunda hem Erciş`te hem de Van`da herhangi bir aksaklık, eksiklik bulunmamaktadır."

Depremden alınması gereken dersleri hem milletin hem de devletin çıkarması gerektiğini ifade eden Şahin, "Arama çalışmaları devam ettikçe şu an itibarıyla belirlenen can kaybının Erciş merkezde artma olasılığı vardır ama bu çok korkulacak bir öngörüde bulunacağımız rakam olmayacaktır. Van merkezde bu rakamın artmayacağını tahmin ediyoruz çünkü orada tespitlerimize göre kurtarma çalışmalarında sona doğru yaklaşmış durumdayız" diye konuştu.
Şahin, hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.