Spor Haber Girişi : 20 Mayıs 2018 00:30

Ve Dadaş Süper Lig'de

Ve Dadaş Süper Lig'de
Spor Toto 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen son takım penaltı atışlarında 5-4 kazanan B.B. Erzurumspor oldu.
Erzurumajans-Spor Toto 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen son takım penaltı atışlarında 5-4 kazanan B.B. Erzurumspor oldu.

Spor Toto 1. Lig Play-Off final mücadelesinde Gazişehir Gaziantep ile Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 berabere biten mücadelede kazananı penaltılar belirledi. Penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Erzurum temsilcisi Süper Lig'e çıkan son takım olma başarısını gösterdi.

Böylelikle Spor Toto 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan üç takım resmen belli oldu. Şampiyon Çaykur Rizespor ve lig ikincisi Ankaragücü Süper Lig'e çıkmayı önceden garantilemişlerdi...

Maçtan dakikalar

7. dakikada Yasin Palaz’ın yaptığı ortaya iyi yükselen Özgür Can Özcan’ın kafa vuruşunu, kaleci Canbazoğlu son anda kurtardı.

19. dakikada Rodriguez’un kullandığı serbest vuruşu kafa ile kaleye gönderen İsmail Konuk’un topunu Canbazoğlu kornere çeldi.

42. dakikada Erhan Çelenk’in kullandığı serbest vuruşta top az farkla auta çıktı.

55. dakikada kullanılan köşe vuruşuna yarım vole vuran Turgay Kacar’ın şutu defansa da çarparak kornere çıktı.

70. dakikada Taylan Antalyalı’nın ortasına yükselen Burhan Eşer’in kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

80. dakikada Del Valle’nin ortasını Canbazoğlu ceza sahası içine tokatlarken, gelen topa gelişine vuran Palaz’ın şutu kalecide kaldı.

89. dakikada Antalyalı’nın kullandığı serbest vuruşa hareketlenen Eşer’in şutu kale direğinin üzerinden auta çıktı.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye
Hakemler: Halis Özkahya xx, Ceyhun Sesigüzel xx, Hakan Yemişken xx

Gazişehir Gaziantep: Adam Stackhowiak xx, Yasin Palaz xx, Ahmet Kesim xx, İsmail Konuk xx, Mehmet Erdem Uğurlu xx, Gökhan Alsan xx (Mustafa Can Keskin dk. 60 xx), Jefferson Nogueira Junior xx, Uğur Akdemir xx, Prince Segbefia xx (Tugay Kacar dk. 25 xx), Yonathan Del Valle xx, Özgür Can Özcan xx (Webo Kouamo dk. 81 xx)
Yedekler: Netcati Yılmaz, Murat Ceylan, Serdar Deliktaş, Muhammed Ertürk, Okan Derici, Özgür Özkaya, Sinan Osmanoğlu
Teknik Direktör: Erkan Sözeri

B.B. Erzurumspor: Hakan Canbazoğlu xx, Tolga Ünlü xx, Stephane Acka xx, Lokman Gör xx, Hakan Arslan xx, Metin Yüksel xx, Jasmin Scuk xx, Taylan Antalyalı xx (Gökhan Karadeniz dk. 100 xx), Burhan Eşer xx (Demba Savage dk. 99 xx), Erhan Çelenk xx (Abdulkadir Özdemir dk 118 ?), Mert Nobre xx
Yedekler: Ahmet Altın, Jasmin Trtovic, Selim Aydemir, Muhammed Bahadır Gülyurt, Christian Bekamenga, Erman Bulucu, Muammer Atalay
Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak
Sarı Kartlar: Mehmet Erdem Uğurlu, Gökhan Alsan, Jefferson Nogueira Junior, İsmail Konuk (Gazişehir Gaziantep), Lokman Gör, Jasmin Scuk, Mert Nobre, Tolga Ünlü (BŞB. Erzurumspor)

Penaltılar

Atanlar: Jefferson Nogueira Junior, Mehmet Erdem Uğurlu, Ahmet Kesim, Mustafa Can Keskin (Gazişehir Gaziantep), Jasmin Scuk, Mert Nobre, Hakan Arslan, Metin Yüksel, Demba Savage (BŞB. Erzurumspor)

Kaçıranlar: Lokman Gör, Gökhan Karadeniz, Abdulkadir Özdemir (BŞB. Erzurumspor), Yonathan Del Valle, Yasin Palaz, Webo Kouamo, Tugay Kacar (Gazişehir Gaziantep)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Yüzbinlerce Erzurumluya çok büyük bir mutluluk yaşatan Erzurumsporu cani gönülden kutluyorum. Ligin kısa bir panoramasını yapacak olursak aslında bu takımın büyük işler yapabileceğinin ilk işareti 4-3 Balıkesirbaltok zaferiydi. Puan kayıpları ile geçen haftalardan sonra Giresunspor mağlubiyeti sonrası takımın başına Mehmet ALTIPARMAK hocanın geçmesi ile takım yükselişe geçti. İlk yarının son son maçında medya tarafından adeta bir balon gibi şişirilen Altınordu’yu Erzurumspor uzatma dakikalarında Hamza Younes’in attığı ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek harika firikik golu ile 2-1 geçti. 2 devreye Erzurumspor istediği gibi başlayamadı ama kısa sürede tekrar toparlandı. Uzatma dakikalarında atılan gol ile Adanasporu 2-1 ile geçti. Gene Türk spor kamuoyunu uzun süre meşgul eden ve hafızalardan uzun süre silinmeyecek olan 5-4 lük Giresunspor zaferi ve 2-1 Gazişehir FK galibiyeti, 3-2 Adanademirspor galibiyeti adeta Dadaşın ayak sesleri gibiydi. Dadaş gümbür gümbür süper lige gelirken ulusalspor medyası malesef Erzurumspor’a playof şanşı tanımıyordu. 1-1 biten Altınordu maçı sonrası Erzurumspor playof oynaya hak kazanmıştı, playoftaki rakibimiz Ümraniyespordu. Erzurumspor 4-3 ve 2-1’lik skorlar ile Ümraniyesporu eleyerek final oynamaya hak kazanmıştı. Finalde Erzurumspor’un rakibi daha önce deplasmanda 2-2 berabere kaldığımız evimizde ise 2-1 kazandığımız Gazişehir FK idi. Final adına yakışır bir maç oldu ve Erzurumspor penaltılarda rakibini 5-4 yenerek süper lige yükseldi. Final maçının kahramanı hiç şüphesiz Erzurumspor’un kalecisi Hakan Canbazoğlu idi çünkü penaltı atışlarında 4 tane penaltı kurtararak adını Türk Futbol tarihine ölümsüz harflerle yazdırmıştı. Aslında Hakan Canbazoğlu bunu ilk defa yapmıyodu daha önce Türkiye Kupası maçında Erzurumspor Altay’ı penaltılarla elerken Hakan Canbazoğlu gene bir penaltı kurtararak Erzurumspor’un bir üst tura yükselmesini sağlamıştı. Gene Erzurumda oynanan Erzurumspor-Gazişehir FK maçında Hakan adeta kalesinde devleşmişti. Maç sonunda Gazişehir FK kulübü teknik direktörü Erkan Sözeri şöyle diyordu “Bütün pozisyonlarımızı Hakan’ın çabasıyla kaybettik. Olağanüstü oynadı, Hakan’ı tebrik ediyorum” Rakip takımın teknik direktörünün bu ifadelerine rağmen TRT Sporda yayımlanan 1 lig gündemi programında Hakan Canbazoğlu haftanın karmasına seçilemiyordu. Aslında bu ulusal spor medyasının Erzurumspor’a çarpık bakışının bir tezahürü idi. Evet yukarda yazdıklarımızı özetlersek Erzurumspor bileğinin hakkı ile şampiyon olmuştur. Bu şampiyonluktan futbol adına çıkarılacak derslere gelince: 1. Önemli olan iyi oyunculardan kurulu bir takım kurmak değil onları doğru bir şekilde kullanabilmektir. Nitekim olayımızda Erzurumspor takımını Osman Özköylü hocanın kurmasına rağmen başarı oyuncuları doğru bir şekilde kullanan Mehmet Altıparmak hoca ile gelmiştir. 2. Futbolda medyanın favorisi değil sahada iyi olan kazanır. 3. Futbolda kalecinin önemi çok büyüktür iyi bir kaleci takımını şampiyon yapabilir.