Spor Haber Girişi : 29 Nisan 2015 13:00

Vodofone Erzurum curling takımı 1. Lig'de mücadele edecek

Vodofone Erzurum curling takımı 1. Lig'de mücadele edecek
Vodafone Türkiye'nin Erzurum çalışanları tarafından kurulan Curling takımı EKSİ25, 2-5 Nisan tarihleri arasında Türkiye Buz Pateni Federasyonu Curling2. Ligi'nde mücadele etti.
Erzurumajans-Vodafone Türkiye'nin Erzurum çalışanları tarafından kurulan Curling takımı EKSİ25, 2-5 Nisan tarihleri arasında Türkiye Buz Pateni Federasyonu Curling 2. Ligi'nde mücadele etti.

Haftada 2 akşam antrenman yapan Vodafone Erzurum Curling takımı,Türkiye genelinde 12 takımın katıldığı Türkiye Buz Pateni Federasyonu Curling 2.Ligi müsabakalarında birinci olarak 1. Lig'e yükseldi.

29 Nisan2015, Erzurum - Vodafone Türkiye'nin ErzurumBölge çalışanlarından oluşan Curling takımı EKSİ25,Türkiye Curling1.Ligi'ne yükseldi. 2-5 Nisan tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenen Türkiye Buz Pateni Federasyonu Curling 2.Ligi müsabakalarındaEKSİ25, 12 takım arasında birinci oldu.

Çalışmalarını Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip tek pisti olan Erzurum Curling Area'da sürdüren ve  haftada 2 akşam çalışan Vodafone Erzurum Curling takımı,2012 yılından bu yanasergilediği başarılıperformans ile dikkat çekiyor.

Vodafone Erzurum Körling Takımı Kaptanı İzzet Gürdal, konuyla ilgili şunları söyledi:"Vodafone çalışanları olarak, Curling çalışmalarımıza ilk kez Kasım 2012'de başladık. EKSİ25takımı olarak antrenörümüz Vahdet Alaeddinoğlu yönetiminde haftada 2 akşam 8 sporcuyla antrenmanlarımızı gerçekleştirdik. Çalışanlarımızın Curlinge olan ilgisi her geçen gün artıyor.Curlingin yaygınlaşmasına ve sporcu sayısının artışına katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz. Tüm sporseverleri bu eğlenceli sporu izlemek ve desteklemek üzere maçlara bekliyoruz."

Curling buz satrancı olarak da biliniyor

Geçmişi 16. yüzyıl İskoçya'sına kadar uzanan ve her yaşta yapılabilen Curling, buz pisti üzerinde oynanan olimpik bir takım oyunu. Bu oyunda oyuncular üzerlerinde tutacak halkası olan ve buz üstünde kaydırdıkları diskleri "ev" denilen hedeflere en yakın konuma ulaştırmaya çalışıyor. Hedefe diğer takımdan daha fazla yaklaşan takım oyunu kazanıyor. Stratejiler geliştirilmesini zorunlu kılan oyun bu özelliği ile buz satrancı diye nitelendiriliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.