Teknoloji Haber Girişi : 27 Ağustos 2015 15:50

Yakutiye Belediyesi teknolojiyi iyi kullanıyor

Yakutiye Belediyesi teknolojiyi iyi kullanıyor
Yakutiye Belediyesi Bilgi işlem Müdürlüğü teknolojik gelişmeler doğrultusunda yenilediği bilgi işlem sistemi ile tüm kullanıcılarına ve vatandaşlara yüksek standartlarda elektronik hizmet sunuyor.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi Bilgi işlem Müdürlüğü teknolojik gelişmeler doğrultusunda yenilediği bilgi işlem sistemi ile tüm kullanıcılarına ve vatandaşlara yüksek standartlarda elektronik hizmet sunuyor.

Bilgi sistemleri çerçevesinde e-belediye, kent rehberi, e-imar, e-nikah, AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) uygulamaları ile online olarak vatandaşa hizmet sunan Yakutiye Belediyesi bir ilkin altına daha imza attı. Apple ve Android kullanıcılar için mobil uygulaması ile uygulamayı cihazlarına indiren vatandaşlar tahsilat ve belediyecilik hizmetlerinden son teknolojik sistemle yararlanabiliyorlar.

Teknolojiyi yakından takip eden Yakutiye Belediyesi ilklerin altına imza atmaya devam ediyor. e- uygulamalar projesini oluşturan Yakutiye Belediyesinin sunmuş olduğu e-imar sistemi ile vatandaşlar sicil kodunu veya parsel kodunu girerek mülkiyetinin harita ve sayısal bilgilerine ulaşabildiği gibi e-nikah ile nikah işlemlerini kolaylaştırmak için bizzat gelmeden online olarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bir diğer uygulama olan Kent rehberi uygulaması ile de vatandaşlar Yakutiye ilçesinde bulunan önemli noktaları, cazibe merkezlerini gerek sanal tur yapabiliyor gerekse sayısal bilgilerine ulaşabiliyor. Akıllı Kent Otomasyon sistemi ile binaların konut yapısı dahil bina ile ilgili tüm bilgilerin yanı sıra binada yaşayan vatandaşların bilgileri de sistemde bulunduğunu söyleyen Yakutiye Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, "Sahada çalışan ekibimiz sayesinde toplanan bilgiler sürekli güncelleniyor ve fotoğraflanıyor. Toplanan tüm bilgiler en yüksek teknoloji ile oluşturulan veri havuzumuzda saklanıyor. Verilerin kayıt edildiği sistem odası iklimlendirme, gazlı soğutma ve gazlı yangın söndürme sistemi ile koruma altına alınarak verilerin güvenli bir şekilde korunmasını sağlıyor.

Yenilenen www.yakutiye.bel.tr web sitemizde sicil arama, arsa rayiç değerleri, bina aşınma oranları, meclis kararları gibi işlemler gerçekleştirilebildiği gibi mükellefler vatandaşlık numaraları ile borç ödeme işlemlerini de gerçekleştirebiliyor" dedi.

T-belediye sistemine geçiş yapan Yakutiye Belediyesi 444 17 99 çağrı merkezi kanalı ile de gerek tahsilat gerekse belediyecilik hizmetlerini vatandaşların kullanımına sundu.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirterek, "Teknolojiyi kullanarak vatandaşlarımıza kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz. Bu sistem sayesinde web sitemiz üzerinden vatandaşlarımız bir çok belediyecilik işlemlerini bulundukları yerden yapabilecekler. Teknoloji ile hayatımız kolaylaşıyor. Biz de belediye olarak bu hizmeti vatandaşlarımıza sunuyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.