İlçeler Haber Girişi : 20 Nisan 2015 18:44

Yakutiye Belediyesi ve Müftülükten Kutlu Doğum etkinliği

Yakutiye Belediyesi ve Müftülükten Kutlu Doğum etkinliği
Yakutiye İlçe Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından tertiplenen Kutlu Doğum etkinlikleri, Çiftlik mahallesi camiinde düzenlenen Kur'an ziyafetiyle gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Yakutiye İlçe Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından tertiplenen Kutlu Doğum etkinlikleri, Çiftlik mahallesi camiinde düzenlenen Kur'an ziyafetiyle gerçekleştirildi.

Etkinlikte, katılımcılara karanfil, Yasin-i Şerif, Peygamber hayatını anlatan kitap kitaplar hediye edildi. Programa Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Ali Korkut ve İlçe Müftüsü Osman Yazıcı katıldı.

Yakutiye Müftülüğü bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için Çiftlik köy/mahallesi Camiini tercih etti. Yakutiye Belediyesi'nin de katkı sunduğu programda Müftü Osman Yazıcı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafında 2015 yılının teması olarak seçilen 'Birlikte Yaşma Ahlakı ve Hukuku' konulu birde sohbet yaptı. Programda Kur'an tilaveti, ilahiler, ayrıca köy kuran kursundaki bayan hafızlar tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı. Kutlu Doğum etkinliklerine köylülerin yanı sıra Kaymakam Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Ali Korkut ve Müftü Osman Yazıcı katıldı.

Etkinliğe katılanlara karanfil ile, içerisinde Hz. Peygamberin yaşamını anlatan kitaplar, Siyer-i Nebi, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku kitapçığı ile Yasin-i Şerif kitabının yer aldığı paket hediye edildi. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Hz. Peygamberimizi anlamak, yaşamını ve bize aktardığı değerleri anlamlandırabilmek için bu özel günler fırsattır. Hz. Peygamberimizi ne kadar çok anlar ve anlatabilirsek, o kadar huzurlu bir dünyanın kapılarını aralamış oluruz. Müftülüğümüzün güzel bir programına bizde destek olduk. Bu güzel günü yaşadık. Onun ümmeti olduğumuz için bir daha şükrettik" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.