Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Kasım 2015 14:00

Yakutiye Belediyesi'nden engellilere bidünya spor

Yakutiye Belediyesi'nden engellilere bidünya spor
Yakutiye Belediyesi, Erzurum'daki tüm engelli çocuk ve gençlerin yararlanabileceği spor imkanı sunuyor.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi, Erzurum'daki tüm engelli çocuk ve gençlerin yararlanabileceği spor imkanı sunuyor. 

Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile işbirliği yaparak engelli çocuk ve gençler için spor faaliyeti hazırladıklarını belirtti. Korkut, "Üniversitemizin spor alanlarından yararlanacağız, gerekli sportif malzemelerin teminini sağladık. Engelli çocuk ve gençlerimiz spor imkanına kavuşacaklar" dedi. Spor aktiviteleri önümüzdeki hafta itibariyle başlıyor. 

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, engelliler ile ilgili farkındalık yaratacak önemli bir projeye imza atıyor. Yakutiye Belediyesi, engelli çocuk ve gençlere sportif aktivite imkanı sağlamak için Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile işbirliği yapacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, kapalı alanda eğitim gören, evinden dışarı çok çıkamayan engelliler için spor aktivitesinin önemli olduğunu belirterek "Engelli çocuklarımız ve gençlerimiz için enerjilerini atabilecekleri, sosyal ortamlara kavuşacakları bir organizasyon yaptık. Yıl boyunca sürecek spor aktivitelerine Erzurum genelinde engelli kardeşlerimizin yararlanmasını hedefliyoruz. Onlar için spor malzemesi aldık, yine servis imkanı sağlayacağız. Sportif aktiviteler engelli kardeşlerimiz için çok önemli, bunu engellilerde ortaya çıkan obezite sorunuyla görebiliyoruz. Ayrıca spor aktiviteleri ile engelli çocuklarımızın, gençlerimizin hayata katılması önemli olduğu kadar anlamlıda.

Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen Atatürk Üniversitemizin değerli rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'a, Spor Bilimleri Fakültesinin değerli hocalarına teşekkür ediyorum" dedi.
Engelleri kaldıran bir hareket

Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin işbirliği ile gerçekleştirilecek eğitim programına 1 yıl boyunca, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Recep Birsin Özen Eğitim Uygulama Merkezi, Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Erzurum Görme Engelliler Okulu, Dede Korkut İşitme Engelliler İlkokulu, Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi (İşitme Engelliler İçin) okullarına devam eden engelli çocuk ve gençler katılabilecek.

Başkan Ali Korkut, "Ev, okul gibi kapalı ortamlarda bulunuyorlar. Eğitimleri de aynı mekanlarda geçiyor. Açık alanlarda, spor materyalleriyle çalışacaklar. Üniversitenin spor tesislerinde spor yapacaklar. Engellilere spor eğitimi alanında özel eğitim almış hocalar görev yapacak.

Enerjilerini atamıyorlar, engelli çocuklarda obezite çok fazla. hareketsizlikten dolayı, bu çocukların bedenlerine aktivite yaptırarak enerjilerini atmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak hedefimiz. Servis, malzeme, koordinasyon tarafımızdan sağlanacak. Onlara böyle bir imkan sunabiliyor olmaktan dolayı kendimi iyi hissediyorum" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.