Siyaset Haber Girişi : 21 Ocak 2020 14:15

Yakutiye'den 'çıt' çıkmadı

Yakutiye'den 'çıt' çıkmadı
Yakutiye Belediyesi’nde gelir gider hesaplarının denetim komisyonunda bulunması gereken İYİ Partili Meclis Üyesi, iddiaya göre Meclis kararıyla komisyona alınmadı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İYİ Partili Naci Cinisli sosyal medyadan, “Allem kullem yapıyorsunuz” dedi. Yakutiye Belediyesi sessiz kaldı.

Yakutiye Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyeleri dün yazılı bir açıklama yaptı. Partilerinin Belediye Meclisi’nde 4 üye ile temsil edildiğini belirten partililer, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile buna ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kurulan komisyona alınmamalarına tepki gösterdiler.

İYİ Partili Meclis üyeleri açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler. 

USULSÜZLÜK OLUP OLMADIĞI SORUSU!…

“Yakutiye Belediye Meclisi tarafından, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kurulması gereken en az 3 (üç), en fazla 5 (beş) üyeli denetim komisyonu, 06.01.2020 tarih 2020/1 sayılı Meclis Kararıyla, 4 (dört) AK Parti ve 1 (bir) MHP’li meclis üyesi ile 5 (beş) üyeli şekilde teşekkül ettirilmiştir. Halbuki meclisteki üye sayılarına göre, 5 (beş) kişilik denetim komisyonunun 3 (üç) AK Parti, 1 (bir) MHP ve 1 (bir) İYİ Partili meclis üyesinden oluşması gerekmektedir. Buna göre, tarafımızca yapılan yazılı itiraza binaen seçilen denetim komisyonu düşmüş ve komisyonun yeniden belirlenmesi için Meclis toplantısı yapılmıştır. İşte tam bu noktada, İYİ Partili bir belediye meclis üyesinin denetim komisyonuna girememesi için komisyon üye sayısı AK Parti grubunun teklifi ile 5 (beş) üyeden 3 (üç) üyeye düşürülerek muhalefetin demokratik temsil ve denetleme hakkı gasp edilmiş ve büyük bir yanlışa imza atılmıştır. Zira denetim komisyonuna İYİ Partiden üye almamanın tek yolu, itirazımız öncesi 5 (beş) üyeli seçilen komisyonun üye sayısının 3’e (üç) düşürülmesidir. Bu durum vicdanlarda, muhalefetten gizlenmesi gereken bir takım usulsüzlüklerin olup olmadığı sorusu ile yankılanmaktadır.”

NEYİ SAKLADIĞINIZI MERAK EDİYORUZ!

Bu açıklamanın hemen ardından İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Twitter hesabından, “Yakutiye Belediyesi gelir gider hesaplarının denetim komisyonunda yasal olarak bulunması gereken bir İYİ Partili Meclis Üyemizin girişini, AK Parti ALLEM KULLEMİ ile engellenmiştir. Neyi sakladığınızı artık daha çok merak ediyoruz” paylaşımında bulundu.

YAKUTİYE SESSİZ!

Mecliste yaşananlarla birlikte hem İYİ Partili üyelerin hem de Milletvekili Cinisli’nin açıklamalarına rağmen Yakutiye Belediyesi’nden henüz bir açıklama gelmedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.