İlçeler Haber Girişi : 04 Şubat 2016 17:30

Yakutiye Kaymakamlığı Mahallebaşı'na taşınıyor

Yakutiye Kaymakamlığı Mahallebaşı'na taşınıyor
Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER), Mahallebaşı'nın çehresini değiştirecek bir çalışmaya daha imzasını attı.
Erzurumajans-Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER), Mahallebaşı'nın çehresini değiştirecek bir çalışmaya daha imzasını attı. 

Yakutiye Kaymakamlığı'nın Mahallebaşı'na taşınması yönünde çok ciddi çabalar sarfeden MAGESDER, bu hayali sonunda gerçeğe dönüştürdü. 

Yakutiye Kaymakamlığı, tüm birlimleriyle birlikte bu yıl içerisinde Mahallebaşı'na taşınacak. Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) Başkanı Abdurrahman Oğuz'un teklifiyle gündeme gelen çalışma, şehrin yöneticilerinden de tam destek aldı. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Yakutiye Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı'nın sonuna kadar destek verdiği proje sayesinde Yakutiye Kaymakamlığı'nın Mahallebaşı'na taşınmasına karar verildi. Mahallebaşı'nın hayallerinin gerçeğe dönüşmesi anlamını taşıyan bu gelişme, MAGESDER tarafından kamuoyuna teşekkür pankartlarıyla duyuruldu.

MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz, Mahallebaşı'nın çehresini değiştirecek olan bu pojeye destek verdikleri için şehrin yöneticilerine dev pankartlarla teşekkür etti. Başkan Oğuz, "Bu proje bizim rüyalarımızı süslüyordu. Konuyu gündeme getirdik, üzerinde durduk, birebir takip ettik ve destek istedik. Şehrimizin yöneticileri de, bizim bu rüyamızı verdikleri destekle gerçeğe dönüştürdü. Onlara minnet ve şükran borçluyuz" diye konuştu.

BAŞKAN ABDURRAHMAN OĞUZ, SÜRECİ ANLATTI

MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz, Yakutiye Kaymakamlığı'nın Mahallebaşı'na taşınması yönündeki tekliflerinin yönetim kademesinde büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Bu konuyu ilk olarak Yakutiye ilçemizin değerli Kaymakamı Sayın Ahmet Naci Helvacı Beyefendi ile istişare ettik ve gündeme getirdik. Sayın Kaymakamımız sağolsunlar, önerimize çok sıcak baktılar ve konuyu değerli Valimiz Dr. Sayın Ahmet Altıparmak Beyefendi ile paylaştılar. Bu hususta daha sonra Sayın Valimizle de bir araya geldik. Sayın Valimizin de zaten Mahallebaşı'na yönelik olarak takdire şayan girişimleri var. Dolayısıyla bu öneriye kendileri çok büyük destek verdiler ve bu sürecin içerisinde bizzat bulundular. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi de, Yakutiye Kaymakamlığı'na hizmet binası olarak Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı'nı tahsis edebileceği müjdesini vererek, bu çalışmamızda bizi yalnız bırakmadılar. Nihai olarak projemiz olgunlaşarak Yakutiye Kaymakamlığı'nın Mahallebaşı'na taşınması kesinlik kazanmış oldu. MAGESDER olarak, bu süreçte bize her türlü desteği vererek elimizden tutan; eşine ender rastlanır nitelikte bir yönetici olan değerli Valimiz Dr. Sayın Ahmet Altıparmak'a, Erzurum'un çehresini değiştirme yoluna baş koymuş olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e ve şirin ilçemiz Yakutiye'nin hizmet aşığı ve çalışkan Kaymakamı Sayın Ahmet Naci Helvacı'ya, sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çünkü bu proje sıradan bir proje değildir. Erzurum'un yarınlarına yönelik olarak atılmış sağlam bir adımdır. Ve biz atılan bu adım karşısında duyduğumuz mutluluğu tarif bile edemeyiz" ifadelerini kullandı.

MAHALLEBAŞI'NA TEŞEKKÜR PANKARTLARI ASILDI

Mahallebaşı'nın rüyalarının gerçeğe dönüşmesi anlamına gelen bu gelişmeyi kamuoyuna teşekkür pankartlarıyla duyurduklarına dikkati çeken MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz, Mahallebaşı'nın dört bir yanını pankartlarla süslediklerini ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Başkan Oğuz, "Pratikte küçük bir adım gibi görülse bile, aslında bu gelişme şehrimizin doğusuna can verme ve yeniden canlandırma açısından çok büyük bir adım niteliğindedir. Özetle bu çalışmayla Erzurum'un doğusunun çehresi değişecek ve bu bölgede hızlı bir sosyo-ekonomik gelişme kaydedilecektir. Allah'ın izniyle bu yıl içerisinde Yakutiye Kaymakamlığımız, Büyükşehir Belediyemize ait olan Süt ve Süt Ürünleri Binası'nda hizmet vermeye başlayacak. MAGESDER olarak bizler de, böylesine anlamlı ve hayırlı bir hizmete vesile olmuş olmanın tarif edilemez mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.