Sağlık Haber Girişi : 27 Nisan 2016 15:51

Yakutiye personeline ilk yardım dersi

Yakutiye personeline ilk yardım dersi
Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, personeli için ilk yardım eğitimi düzenledi.
Erzurumajans-Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, personeli için ilk yardım eğitimi düzenledi. 

Belediye Başkanı Ali Korkut, insanların yoğun olarak uğradığı kurum olmaları nedeniyle ilk yardımın önemli olduğunu söyledi.

Yakutiye Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Burak İlke Eğitim Merkezi uzman eğitimcileri tarafından belediye personeline 16 saat teorik ve 4 saat de pratik eğitim veriliyor. Personel, teorik derslerin yanı sıra pratikte de cansız mankenler üzerinde ilk yardıma dair uygulama görüyor. 

Hizmet içi eğitim programı kapsamında yapılan eğitimlerin süreceğini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Belediyeler halkın yoğun olarak uğradığı kamu binaları. Her yaşta ve çeşitli sağlık sorunu olan kişiler de belediyelere geliyor. Biz bunu da dikkate alarak olası durumlarda personelin sağlık ekipleri gelinceye kadar ön müdahale yapabilir beceriye sahip olmasını istiyoruz. Bu bağlamda ilk yardım eğitimi verdiriyoruz. İnşallah ihtiyaç duyulmaz ama, olası kazalarda veya rahatsızlıklarda ilk yardımı bilinçli yapacak bir yapıya ulaşmış olacağız" diye konuştu.

Kalp krizi, boğulma, kanama, yaralanma, zehirlenme, kırık gibi durumlarda ilk yardım konularını içeren eğitimi veren Metin Tekin, "Temel yaşam desteği, insan vücudu, solunum yolu teknikleri gibi konularda eğitim veriyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.