Kültür-Sanat Haber Girişi : 14 Eylül 2014 15:22

Yakutiye'den zihinsel engelliler ile ailelerine bir tutam mutluluk

Yakutiye'den zihinsel engelliler ile ailelerine bir tutam mutluluk
Yakutiye Belediyesi Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği üyelerini turistik Ayvalık ilçesine gönderdi.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği üyelerini turistik Ayvalık ilçesine gönderdi.

22. Ayvalık Şenliklerine katılacak olan zihinsel engelliler ve aileleri yılda bir defalığına da olsa böyle bir etkinliğin iyi geldiği belirttiler. Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili Yavuz Köşklü kafile halinde yola çıkan zihinsel engelliler ile ailelerini yolcu ederken, onların gülümseyen yüzlerinin çok şeye değdiğini söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 4 yıldır aralıksız her yıl yolculuk ve tatillerine destek verildiği Zihinsel Engelleler Derneği yetkilileri "Biz zihinsel engelli çocuklarımıza bakan ebeveynler olarak oldukça zor bir yıl geçiriyoruz. Gerçekten çocuklarımızla uğraşabilmek, onların yaşamlarını renkli hale getirebilmek için yaşamımızdan taviz veriyoruz. Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut, yıl içinde çeşitli etkinliklerle bizlere ve yavrularımıza destek oluyor. Piknikler düzenliyoruz, oyunlar oynanıyor. Ayrıca her yıl düzenli olarak Zihinsel Engelliler Federasyonu yılda bir defa etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikler için Ali Korkut bizim masraflarımızı karşılıyor. Şimdi de Belediye Başkan Vekilimiz Yavuz Köşklü bizi uğurlamaya gelmiş. Onun aracılığıyla Başkanımız Ali Korkut'a selamlarımızı iletiyoruz" dediler.

Daha sonra Yakutiye Belediyesi tarafından kiralanan araçla Zihinsel Engelliler ve onların bakımıyla ilgilenen aileleri Ayvalık'a gitmek için yola çıktılar. Başkan Vekili Yavuz Köşklü, belediyelerin benzer etkinliklere destek vermelerinin insani değer açısından önemli olduğunu söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.