Medya Haber Girişi : 18 Kasım 2015 17:15

Yemin töreninde Erzurum damgası

Yemin töreninde Erzurum damgası
Kardelen TV ekranlarında her hafta izleyicileriyle buluşan Farklı Bakış programı yapımcıları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen 26. Dönem yasama yılı yemin töreninde meclis bahçesinden canlı yayın yaptı.
Erzurumajans-Kardelen TV ekranlarında her hafta izleyicileriyle buluşan Farklı Bakış programı yapımcıları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen 26. Dönem yasama yılı yemin töreninde meclis bahçesinden canlı yayın yaptı. 

Mecliste Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz ve MHP Milletvekili Kamil Aydın'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Selami Altınok, MHP Gurup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile özel röportajlar gerçekleştirdi. 

Deniz Gez'in moderatörlüğünde Erzurum Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Esat Bindesen ve İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in sorularını yanıtlayan milletvekilleri, gündemi değerlendirdi

TAŞKESENLİOĞLU: "İLK İŞ ANAYASA"

Programda konuşan Zehra Taşkesenlioğlu, yeni anayasayı arzu ettiklerini söyleyerek 1980 anayasasının vesayetçi bir anayasa olduğunu söyledi. Taşkesenlioğlu; "İnsanları sağ ve sol diye ikiye ayırıp onbinlerce insanın ölümüne neden olunduktan sonra 1980 anayasası tamamen vesayetçi bir anayasa olarak çıkarıldı. Hukukun üstünlüğünden ziyade devletin millet üzerindeki üstünlüğünü gösteren bir anayasaydı. Biz AK Parti İktidarı olarak 13 yılda çıkardığımız yargı paketleri ve 2010 referandumu ile anayasada insan onuruna yakışmayacağına inandığımız demokrasiyi zedelediğimizi gördüğümüz maddelerin değişmesi ile ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Bu süreçte de Türkiye'ye yakışan milli bir anayasayı yazma sürecine girmiş olacağız" dedi.

AKDAĞ; "MECLİSTE UMUT VERİCİ TABLO GÖRDÜM"

Meclis bahçesindeki yayına katılan Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ ise Kardelen Ekibine teşekkür ederek konuşmalarına başladı. Mecliste umut verici bir tablonun var olduğunu söyleyen Akdağ, "Bu gün mecliste geleceğe güvenle bakan bir genel kurul vardı. Bu her yönüyle hissedildi. Biz ak parti olarak bunu zaten iliklerimize kadar hissediyorduk. Muhalefette bunu hissediyor. Uzlaşma dönemine giriyoruz. Biz yeterli sandalyeye sahibiz ama anayasa için uzlaşma gerekiyor. Bu gün iyi bir başlangıç yapıldı" diye konuştu. Bakan Akdağ ile birlikte Farklı Bakışa konuk olan Mustafa Ilıcalı ise istikrarın geldiğini söyleyerek, "2 Kasımdan sonra herkes rahatlığa kavuştu. Henüz hükümet kurulmadan borsaya bağlı şirketlerin değeri arttı döviz azaldı. Artık çakalların rol alacağı karanlık ortam yok. Ak Parti tek başına iktidar oldu. Meclis başkanı nasıl olacak diye bir sorun olmayacak. Tüm komisyonlar oluşacak. Yakın zamanda hükümet kurulacak. Diğer taraftan meclis önemli düzenlemeler yapılacak. Benim tabirimle asfalt kaymak gibi bir süreç var. İnşallah çok önemli mesafeler alacağız" dedi.

DELİGÖZ, CANLI YAYINDA CEP NUMARASINI VERDİ

Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz'de birlikte canlı yayına konuk oldu. Her iki vekilde hizmetlerin devam edeceğini vurgulayarak destek verenlere teşekkür etti. Deligöz ise canlı yayın esnasında cep telefonu numarasını vererek, ilginç bir hizmet modeline imza attı. Deligöz, "Erzurum'u en iyi şekilde temsil edeceğiz inşallah. 0532 238 02 21 telefonum 24 saat açıktır. Erzurum'un hizmetindeyiz" diye konuştu.

AYDEMİR: 'DADAŞÇA DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK'

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise siyasetçilerin vatandaşın emrinde olduğunu, şehre gerekli yatırımın gelmesi yönünde çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
Ak Parti Milletvekilleri olarak birlikte hareket ettiklerini ifade eden Aydemir, 'Şehrin ve şehir insanının emrindeyiz. Dadaşça duruşumuz devam edecek' dedi.

AYDIN'DAN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNE POZİTİF AYRIMCILIK TALEBİ

Erzurum MHP Milletvekili Kamil Aydın ise Kardelen TV aracılığı ile yeni dönemde vaatlerin takipçisi olacaklarını ifade ederek, Atatürk Üniversitesi için de pozitif ayrımcılık istediğini ifade etti. Aydın; "Türk siyasetinden Türk milletinin beklentisi çok yüksek. Başbakanın da kendisinin söylediği vaatlerin gerçek olması için biz takipçi olacağız. Asgari ücret 1300 olacak dendi iç huzur sağlanacak dendi. Malum bizde bunları gerçekleştirmeleri için takip edeceğiz. Erzurum'umuz için payına düşeni de alacağız. Bizde Erzurum olarak yapılanları takip edeceğiz. Üniversitelerin sıkıntıları var. Atatürk Üniversitesi için çalışmalar yapmalıyız. Bunu diğer vekillerimizle konuşacağız. Pedagojik formasyonda sınırlı kadrodan ziyade Erzurum'a pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Çünkü bunun dışında rekabet şansımız yok. Erzurum'un diğer vekilleriyle de bunu konuşacağız" dedi.

ALTINOK, ERZURUM HASRETİNİ ANLATTI

Gündüz saatlerinde konuk edilen İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçimlerin huzur içinde geçtiğini söyledi. Altınok, "Seçimleri çok iyi yapan bir halkımız var. Vatandaşlarımızın hür idaresinde herhangi bir baskının olmaması için çalıştık. Bir taraftan terörle mücadele ettik bir taraftan seçim güvenliği için elimizden geleni yaptık. Sorumluluk benim bakanlığımdaydı. Ekiple birlikte iyi bir seçim ve mücadele dönemi geçirdik. Allaha hamd ediyorum" dedi. Bakan Altınok Erzurum hasretini ise bu sözlerle dile getirdi; "Erzurum benim memleketim,. Benim değerleri aldığım kültürü inancımı aldığım topraklar. Memleketimi özlüyorum. Havuzbaşından çiftelere akşamları yürümeyi özlüyorum. Sokağını özlüyorum. Kartolu sobada közleme yapılmasını özlüyorum. Bizim şehrimizdir Erzurum. Allah Erzurumluyu korusun"

VURAL; "MİLLETİMİZİN SESİ KULAĞI OLACAĞIZ"

İzmir Milletvekili MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ise 1 kasım seçimlerinin hayırlı olmasını diledi. Vural, "Bundan sonra MHP olarak Türkiye'nin hayrına olan şeylerin desteğini yapacağız. Şer olanlarda da def edilmesi için elimizdeki imkanları kullanacağız. Önemli gündem maddeleri var. Bütçeler olacak, işsizlik 2 haneye ulaştı. Parlamenter demokrasiyi çalıştıracağız. Bizi buraya gönderen milletimizin sesi kulağı olacağız. Eleştirilerimizi yapıcı olarak ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

ESKİ VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI GÜVENÇ, BU DEFA MİLLETVEKİLİ OLARAK PARLAMENTODA

Erzurum'da 4 yıla yakın valilik görevini yapan ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen ve 1 kasım seçimlerinde Kahramanmaraş Milletvekili olarak parlamentoya giren Celalettin Güvenç, Farklı Bakış'ta ülkenin son zamanlarda zor günlerden geçtiğini söyleyerek şunları söyledi: "Türkiye zor bir süreçten geçti. İki yılda 4. Seçim yapıldı. Önemli tarihi olaylar yaşandı. 2008 de başlayan ve devam eden dünya krizi hala devam ediyor. Arkasından Suriye'deki olaylar devam ediyor. Bu ateş çemberinin içinde Türkiye ayakta yoluna devam ediyor. 7 Haziranda halk bizi ikaz etmek istedi fakat biraz ölçü kaçtı. Hepimizin korktuğu gibi ülke hükümetsiz kaldı. O sorunu iliklerimize kadar hissettik. Hangi partili olursa olsun hepimiz kaygıya kapıldık. O dönemde hep beraber kenetlendik. 1 kasımda dünya siyasi tarihinde az olan bir durum yaşandı. Bu gün yeminimizi ettik. Allaha şükrettik. Bu ülkeye 32 yıldır hizmete diyoruz. İnşallah daha güzel hizmetler edeceğiz."

Üniversiteler arası kış oyunlarının Erzurum'da yapılması için alınan karada Valilik görevinde olan Güvenç, Erzurum ile ilgili de konuşan Güvenç, "Erzurum'umuzu şükranla yad ediyorum. Ülkemizin prestijine prestij kattı Erzurum. Federasyon tarihinde en iyisi Erzurum olmuştu. Bunlar güzel şeyler . İnsana bunlar kalıyor. Tek şansızlığımız karın yetersizliği. Kar olsa Alp ler gibi bir merkez olabilir ama karda sıkıntı var. Erzurum'un yolu açık olsun. Erzurum'da yaptığımız hizmetleri unutmuyorum. Çok güzel anılar yaşadın Erzurum'da. Çok güzel dostluklar kurduk. İnşallah Erzurum her zaman ileriye gider" dedi.

KAVAKÇI'DAN BAŞÖRTÜSÜ DETAYI

Merve Kavakçı'nın Kardeşi İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı yayında önemli bir detay tespitini anlattı. Ablasının yıllar önce mağduriyetinin artık yaşanmadığını söyleyen Kavakçı şunları söyledi; "Gözden kaçan bir şey var. Mecliste ilk defa 169 yıl sonra başörtülü milletvekilleri yemin etti ve ortalık ayağa kalkmadı. Milletimizin nerden nereye geldiğini görmüş olduk. Bu açıdan benim için ayrı bir şereftir. Halkın verdiği sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Anayasamız bu Türkiye için olması utanç vericidir. Yeni anayasaya ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştireceğiz"

KARDELEN TV YÖNETİM KURULU BAŞKANI KARAKAYA: KARDELEN TV ERZURUM BAŞTA OLMAK ÜZERE BÖLGENİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kardelen TV Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakaya, uydu üzerinden Erzurum Merkezli ülke geneline ve uluslararası yayın yapan Kardelen TV'nin TBMM'de Milletvekillerinin yemin törenini canlı olarak ekranlara taşıdığını belirtti.

Kardelen TV'nin uydu üzerinden ulusal çaplı yayını ile Erzurum'u tüm ülkeye ve dünyaya tanıttığını, yaptığı yayınlarla da Erzurum'un ve bölgenin sorunlarını kamuoyu ile paylaşarak ilgililerin dikkatlerini çektiğini anlatan Karakaya, 'Kardelen TV Erzurum başta olmak üzere bölgenin sesi olmaya devam etmektedir. Deneyimli ekibiyle Erzurum ve Bölgenin nabzını tutmaktadır. Kardelen TV TBMM'den Milletvekillerimizin yemin törenini yine TBMM bahçesinden canlı olarak ekranlara getirmiş, Erzurum'un ulusal boyutta bir televizyonu, bölgenin dünyaya açılan penceresi olduğunu göstermiştir. Amacımız, Kardelen TV'yi daha çok büyütmek ve ülkede sadece Erzurumluların değil, vatandaşlarımızın geneline ulaşmaktır. Gayret ve çabamız bu yöndedir.' dedi.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet Algan 01 Ocak 1970 02:00

    Ya biri bana Erzurumun ne zaman üretimi olacak ne zaman gonderdigi temsilcileri burdan gittiği gibi kalacak kendi derdine egosuna çalışmayı bırakıp memleket meselelerine mucadeleye koyulacak hizmeti kendi ve etrafına yapmayip memlekete yapacak Güneydoğun maddi ve manevi olarak altında kalacak Memleketim nezaman kalkinacak vana diyarbakira ozenme olmayacak ne zaman büyük köy Erzurum büyük şehir olacak