Siyaset Haber Girişi : 23 Ağustos 2014 13:14

Yeni kabinenin şifresi: Paralel yapı

Yeni kabinenin şifresi: Paralel yapı
Paralel yapıyla mücadelede yetersiz kalanların kabine dışı kalacağı konuşuluyor.
Erzurumajans-Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığının ardından gözler, yeni kabineye çevrildi. Davutoğlu'nun kuracağı hükümette yer alacak isimlerle ilgili AK Parti'de iki önemli kriter işleyecek.

Habertürk'ten Şerife Güzel'in haberine göre; Öncelikle kabine dışı kalacak isimlerin, paralel yapıyla yeterince mücadele etmeyen bakanlar olacağı belirtiliyor. Başbakan Erdoğan'ın özellikle vurguladığı; "paralel yapı" ile mücadeleyi kontrollerinde bulunan bürokrasiye taşıyıp yeterli temizliği yapmayan isimlerin kabine dışında kalacağı ifade ediliyor. Yeni kabinede, "üç dönem" de önemli bir ölçüt olarak değerlendirmelerde öne çıkacak.

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan'ın durumları özel olarak değerlendiriliyor. Ekonomi yönetiminde bir değişiklik olmayacağı yönünde güçlü sinyaller geliyor. Bu çerçevede Ali Babacan'ın görevine devam edeceği beklentisi yüksek.
H
T Gazete 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.