Erzurum Haber Girişi : 25 Kasım 2014 19:16

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi'nde anlamlı program

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi'nde anlamlı program
Oltu Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir program düzenledi.
Erzurumajans-Oltu Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir program düzenledi.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Nagihan Bozdağ yaptı.

Bozdağ konuşmasında, öğretmenin diğer mesleklerden daha önemli olmasına dikkat çekerken, öğretmene verilen değerden de yakındı.

Bozdağ, "Her mesleğin kendisine özgü bir icra biçimi, zorluğu ve kutsiyeti vardır. İnsanlar öncelikli olarak maddi kaygılarla meslek sahibi olurlar ve gün geçtikçe gelir düzeylerini artırmak için çalışır dururlar. Ancak öğretmenlik mesleği böyle değildir" dedi.

Kendilerinin de maddi kaygılarla bu mesleği seçtiğini belirten Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti; "Evet, hepimiz öncelikli olarak maddi kaygılarla bu mesleği seçtik; ancak zamanla bu işin aslında para kazanılan bir iş olmadığını öğrendik. Doktor olursunuz; vizite ücretiniz 250 Lira'dır. Hastanızı tedavi edersiniz. Büyük bir ihtimalle bir daha onun yüzünü bile hatırlamazsınız. Mühendis olursunuz; projeler çizer, yol yapar, elektrik hattı döşer, inşaatlar yapar, proje başına en az 10 bin Lira alır ve iyi bir gelir elde edersiniz. Muhatabınız bir insan değildir. Avukat olursunuz; müvekkilinizi ipten alırsınız. Dava sonunda milyonlar kazanırsınız. Muhatabınız insandır ama o kadar. Anılarınızda herhangi biri olarak kalır. Âmâ öğretmenlik mesleği öyle midir? Ders ücretiniz 9 Lira'dır. Manevi hazzınıza ise paha biçilemez. Çoğu zaman öğrencileriniz evlatlarınızla eş değer olur. Her öğrenciniz sizin için denize atılan bir denizyıldızı kadar değerlidir" derken konuşmasını vefat eden meslektaşlarını anarak tamamladı.

Öğretmen Bozdağ'ın konuşmasından sonra sunulan slayt gösterisinden sonra okul öğrencilerinden Abdulkadir Altay ile Fatma Nur Zengin birlikte 'Ben Öğretmen Olmak İstiyorum' adlı şiiri okudular. Öğrencilerin okuduğu şiirin ardından, Cumhuriyet Bayramı'nda Kompozisyon yarışmasında 1. olan Rüveyda Yıldız'a Baş Müdür Yardımcısı Murat Aslan hediye takdim ederken, ilçe genelinde düzenlenen 'Öğretmenler Günü' konulu şiirde ikinci olan Ozan Yıldıztekin'e ise hediyesini Okul Müdürü Kahap Erdoğan verdi.

Daha sonra sırasıyla okul öğrencilerinden Ozan Yıldıztekin 'Tükenmeyen Ben', İnci Atagül ise 'Dünyanın Bütün Çiçekleri' adlı şiirleri okudular.

Öğrencilerin hazırladığı 'Öğretmenler Günü Oratoryosundan sonra öğrencilerden Abdulkadir Altay'ın hazırlayıp okuduğu 'Öğretmen Manileri' salondakileri kırdı geçirdi.

Program sonunda öğrencilerinden oluşan okul korosu seslendirdikleri 3 şarkı ile sahne alırken öğrenciler tarafından öğretmenlerine çeşitli hediyeler dağıtıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.