Biji Türk milleti

" TÜRK milleti" lafını duyunca "olmaz" diyen bir zümre türedi son zamanlarda

-          Bana millet deme?

-          Hele hele TÜRK hiç deme?.

-          Kürdüm, Ermeniyim, Arnavudum desem?

-          Bak onlar  olur. Neticede burası TÜRKİYE. Demokrasi var , özgürlük var.

-          Ama ben de TÜRK'üm.

-          Sus ırkçılık yapma.

-          TÜRK'üm dedim. Kafamın tasını,boyumun ölçüsünü, midemin ağırlığını, gözümün çapını söylemedim.

-          Olsun hangi çağda yaşıyoruz. Irkçılık yasak kardeşim.

-          Sadece bana mı yasak?

-          Evet, çünkü sen çoğunluksun.

-          Ben çoğunluksam; demokrasi azınlıkların  hakkını mı korur sadece?

-          Orasını bilemem.

-          Peki "TÜRK milleti" lafına niye uyuz olmuş it gibi yaklaşıyorsun?

-          Olmaz. Bu ülkede sadece TÜRKler yaşamıyor.

-          Ben de sadece TÜRKler yaşıyor demedim ki..

-          Anayasadan da kalkacak bu kelime.

-          Hangi kelime?

-          TÜRK kelimesi.

-          Yerine ne koyacağız peki?

-          TÜRKİYE halkını koyacağız.

-          Doğru ya. "TÜRKiye Halkı" nda TÜRK ifadesi geçmiyor. Haklısınız.

-          Tabi ki haklıyız.

-          Oldu olacak ülkenin adını da değiştirin. Malum orada da TÜRK ifadesi var.

-          Sen bana bölücü mü demek istiyorsun?

-          Dememe gerek kalmadı ki. Böldün zaten. TÜRK milletini parça parça böldün. Et ile tırnağın arasına girdin. Bu millet kavramı içinde Yörüğü, Türkmeni, Avşarı, Kürdü, Lazı, Çerkezi, huzurlu bir şekilde yaşarken, milli mücadelede düşmanların bile "TÜRKleri yenemedik" diyerek kaçarken bile birleştirdiği bu miileti ayırdın.TÜRKün de, Kürdün de, Lazın da, Çerkezinde aynı millet çatısı altında toplandığını unuttun. Bu çatının adının TÜRK milleti olması dokundu sana. Dini bir olan, kültürel değerleri aynı olan, hayatları içiçe geçmiş, aynı havayı soluyan, aynı suyu içen, aynı vatan uğrunda canını seve seve veren bu aziz mileti TÜRK milletini parça parça etmeye çalıştın.

       Oysa ırk olarak Arnavut olan "Hakkıdır Hakka tapan milletimin İstiklal " diyen Akif'in yoktu böyle bir kavgası. Olsaydı " Kahraman ırkıma bir gül" derken ya da "Ebediyyen sana yok ırkıma yok izmihlal"  derken neyi kastettiği anlaşılırmıydı?



        Ya rahmetli Başbuğ Alpaslan TÜRKEŞ neden bir kürt kadar kendini kürt hissediyordu.? Neden "bir kürt de benim kadar Türktür" diyordu?

         Ziya Gökalp Diyarbakırlıydı ama neden TÜRK milleti dedi son nefesine kadar?

         Ya Kürtlerin toplumsal huzurunun TÜRKlerle beraber olmakta olduğunu ifade eden BEDİÜZZAMAN karşımıydı "TÜRK milleti" lafına?

        Bakmayın şimdiler de birilerinin "aslında ben Arnavudum" şeklinde başlayan ifadelerine. Bu ülke insanının  ağzında doğusunda da , batısında da , kuzeyinde de , güneyinde de hep aynı melodi sese dönüştü. Bu melodi yeri geldi Diyarbakır TÜRKüsü oldu, yeri geldi Erzurum TÜRKüsü. Hakkarili TÜRKü söylerken Edirnelisi, Karslısı, Adanalısı, Yozgatlısı da TÜRKü söyledi.  Benim Kürt kardeşim 1071 den beri hep "Biji TÜRK milleti " dedi.

      Şimdi düşün ey gafil. Senin vücudun da beyinde var, göz de kulak da.

      Burun da var, el de ayak da. Şimdi bunlar birleşerek senin vücudunu oluştururken; kulağın "hayır ben bu vücuttan değilim, ya vücut ismini değiştirin ya da ben ayrılmak istiyorum" derse ne olur?

Vücut bunu kabul eder mi?

Farzedelim ki vücudun "demokratik" bir vücut  ve bunu kabul etti.

Kulak ayrıldı. O kulak yaşar mı sence?

Ya kulaksız vücut huzurlu olur mu?

Ya da vücudun ayağında bir ağrı varsa gözler rahat uyur mu?

Dişi ağrıyan birisinin elleri geceyi huzurlu geçirir mi?

işte  TÜRK bu vücuttur. Lazı, kürdü, çerkezi, türkmeni, yörüğü, avşarı, bu vücudun azalarıdır. Birinin varlığı öbürünün huzurudur. Böyle olmalıdır. Birinde çıkan huzursuzluk vücudun tamamını huzursuz eder, etmelidir.

Ey ahmak adam!

Sen ve senin gibi "BİJİ" ler istese de istemese de bu millet ilelebet ayakta kalacaktır.

Meydanı boş buldun bu aralar ama şunu sakın unutma:ayran ekşise de içilir ama yağ bozulmuşsa iş değişir. Dua et o yağ bozulmasın bozulursa?.

AÇILMA , SAÇILMA..

Birileri birinin  adına, "özgürlük" diye 17 Mart ta ülkemin çeşitli yerlerinde  eylemler yapacakmış. Bu eylemlerden biri de Erzurum' da olacakmış. Amaç belli. Bunu daha once  üniversitede denediler olmadı. Bu şehrin sabrıyla bir kez daha oynayacaklar. Sonra da "faşistler böyle yaptı" diye propaganda yapacaklar. "Provakatörler iş başında" diyecekler. Ulan hırsızın hiç mi suçu yok?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadasız 01 Ocak 1970 02:00

    SADECE SUNU SÖYLEMEK İSTIYORUM O BİBER GAZINI AY-YILDIZLI BAYRAK TAŞIYAN VATANSEVER ARKADAŞIN YÜZÜNE SIKAN MEMUR OLUR YA HAKKARİ GİBİ Bİ YERE GİDERSEN O KORUMAYA ÇALIŞTIGINIZ TERÖR YANDAŞLARI TARAFINDAN İNŞALLAH DARB EDİLİRSİN....EMNİYETİN ACIKLAMSINA BAKIN KARŞIT GÖRÜŞ...NE ZMAN DAN BERİ TERÖR YANDAŞLARI İLE VATAN SEVERLER KARŞIT GÖRÜŞ OLDUUU....VATANDAŞIN HAKLI TEPKİSİNİ BİBER GAZI VE JOBLA ENGELLEMEYE ÇALIŞINNNN....ÜZERİNE Bİ DE GÖZ ALTINA ALINNN.....SİZ BÖYLE TERÖR YANDAŞLARININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDİN VATANDAŞI SİNDİRİN YARIN ERZURUMU`DA DİYARBAKIR ETSİNLER GÖRÜN..... ALLAH İÇİN ELİNİZİ VİCDANIZA KOYUN....AY-YILDIZ LI BAYRAGIMIZI ACANLARA PROVAKATÖR YAFTASI VURUYORSUNUZ....AMA TERÖR YANDAŞLARININ HER YAPTIGINI DEMOKRAATİK HAK DİYE NİTELENDİRİYORSUNUZ....ALLLAHHH SİZLERDEN SORSUN BIRAKIN ARTIK SİLAHLARINIZI KİMİ KİMDEN KORUYORSUNUZ ALLAH AŞKINA....(bunu not edin)