Erzurum'un başkentinden haberler

Erzurum'un başkentinden haberler vereyim de içim rahatlasın.


Erzurum'un nüfusunun iki katı Erzurumlunun  yaşadığı ve  "son atanan" belediye reisimizin geldiği İstanbul'dan bahsediyorum.


Her ne kadar son belediye reisi belirleme sürecinde gurbette yaşayan Erzurumlular, 'diaspora Erzurumluları' muamelesi görse de çok şükür çabuk atlattık. 


Hatta bu muameleyi yapanlar şimdi bizden çok diasporacı.


Bizde memleketimizin akil adamlarına ayak uydurduk ve gözümüzü İstanbul'a çevirdik.


Bari burada seçime kafa yorup biraz haberciliğimizin tadına varalım.


Siz de artık özellikle İstanbul'u iyi takip edin bence. Oradan gelen haberler nasıl olsa dönüp dolaşıp Erzurum'u etkiliyor.


Ve ben 2013'ün büyük haberciliğine imza atarak, Erzurumluların yoğun yaşadığı ilçelerdeki AK Parti Belediye başkan adaylarını  açıklıyorum.


Hadi iyisiniz yine.

İstanbul'un ilçelerinde AK Parti'de adaylık yarışı ne durumda?


Kadir Topbaş, üçüncü kez AK Parti'nin İstanbul adayı olurken, ilçelerinde ise belirlenen adaylar şu şekilde:


Avcılar: Bayram Şenocak, Tuzla: Dr. Şadi Yazıcı,  Bağcılar: Lokman Çağırıcı, Bahçelievler: Osman Devecioğlu, Başakşehir: Mevlüt Uysal, Beylikdüzü: İsmet Yıldırım, Bayrampaşa: Atilla Yıldırımer, Büyükçekmece: Celal Babayiğit, Eyüp: Seçkin Turan, Kağıthane: Fazlı Kılıç, Sarıyer: Şems Çakıroğlu, Kadıköy: Hurşit Yıldırım, Maltepe: Edibe Sözen, Sultanbeyli: Hüseyin Keskin,  Silivri: Vural Sönmez, Sancaktepe: İsmail Erdem, Pendik: Salih Kenan Şahin, Üsküdar: Hilmi Türkmen, Ümraniye: Hasan Can, Çekmeköy: Ahmet Poyraz, Şile: Can Tabakoğlu, Tuzla: Şadi Yazıcı


Sonuçlar resmi olarak açıklandığında göreceğimiz başka bir sürpriz ise İstanbul belediye meclislerine 20'nin üzerinde Erzurumlunun girmesi olacak.



Demem o ki hani diasporamızla iyi geçinin. Malum hepimizin bir gözü İstanbul'da. Fırsatını bulunca tüyüp yanlarında soluklandığınız İstanbul'da yaşayan Erzurumlu hemşerilerimiz siyasette sizin düşündüğünüzün ötesinde güçleniyorlar. Yani öyle "Erzurum'a ithal aday istemezük"  girdabından kurtulun artık.



Neme lazım yarın yine İstanbul'a yolunuz düştüğünde bunu önünüze koyarlar.

Eeee böyle olacağı belli değimliydi. 

"Gardaş gelirken biraz civil biraz da lavaş getirirsen hemi" dönemi bitti."

Şimdi, " gardaş oraya ele bir aday gönderirem ki ey bakın" devri başlıyor.

Artık Başbakan'ın günahını çok almayın. Anlattım işte.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kasım gül 01 Ocak 1970 02:00

    şu an erzurum dışındakiler üçüncü kuşak. dolayısıyla yusuf bey 30 sene 40 sene önceki popülasyonu hesaplayan yazarın yaptığı hesabı bu zaman diliminde dikkate almalı. evet biz babalarımız dedelerimiz döneminde nüfus o kadardı. sonra bizler göç ettik. hafızalarda o dönemin erzurumu kaldı. o erzurumu yusuf beyin dedesi bile hatırlamaz. giden gitti yusufum boşver şimdi oraları karıştırma. erzurumun nüfusu bir milyon olsa ne yazar? gelip buralarda erzurumluyuz diye gerdan kıranların yanımızdan sıvışınca arkamızdan gıri vıri saydırdığını çok gördük. sosyolojide parmak hesabı olmaz. sosyolojide çıkarsın sokağa kevelcilerde, gülahmette, mahallebaşında, tebrizkapıda, gürcükapıda 30 yıl önce hangi sokakta kimin evi kimin dükkanı vardı diye sorarsın. bilenleri kenara çeker erzurumluları öyle sayarsın. buralara yolun düşerse aklında olsun, biz artık soruyoruz. öyle "canın yiyim bende erzurumluyam" diyenlerle artık işimiz yok. bak adam yazıp tespit etmiş. zoruna gitmesin.

  • yusuf arkadaşa cevap 01 Ocak 1970 02:00

    Dünyada toplam 2 milyon erzurum`lu var bunların en az 1 milyona yakını istanbuld aikamet etmektedir.. Bugün türkiyenin bir çok ilinde erzurumlu bürokratlar orada görev yapmaktadır o şehirdekiler malesef ithal falan yakıştırması yapmıyor...Bizim .... insanımız sayın sekmene ithal yakıştırması yapıyor Erzurumda büyümüş yoğrulmuş bir belediye başkanı ahmet küçükleride yerden yere vuran her yerde yuhalayan yine bizim halkımızda demek ki bizim erzurumlu ne istediğinide bilmmiyor mhp`den kars sarıkamışlı oktay öztürkü meclis gönderirken hiç ithal falan demediler hemde

  • yusuf 01 Ocak 1970 02:00

    hadi ordan senden ajan olmaz istanbulda erzurum nüfusunun iki katı yok bile 360.000 kişi var erzurumun nüfusu 785.000 civarında ne kadar bilmeden yazdığın kafadan attığın hayal yazılar yazdığın belli belkide sen erzurumluda değilsin istanbul daki erzurumlu sayısı erzurumun iki katı olsa idi erzurumun nüfusu 180.000 olurdu erzurumluyum diyorsun erzurumun nüfusunu da bilmiyorsun birde gazetecisin sende böylel yapar erzurumu yanlış anlatırsan başkaları ne yapmaz ki