Spor Haber Girişi : 22 Nisan 2016 18:27

İmam Hatip Lisesinden Kutlu Doğum programı

 İmam Hatip Lisesinden Kutlu Doğum programı
Alemlere rahmet Hz. Muhammed (SAV)'in 1445'nci doğum yıldönümü münasebetiyle Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesince bir kutlu doğum programı düzenlendi.
Erzurumajans-Alemlere rahmet Hz. Muhammed (SAV)'in 1445'nci doğum yıldönümü münasebetiyle Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesince bir kutlu doğum programı düzenlendi. 

Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra okulun 10. sınıf öğrencilerinden Muhammet Emin Bayraktutan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Sıtkı Toksoy, "Rahmet, şefkat ve merhamet peygamberi olan Hz. Muhammed (SAV)'in doğumu ve mesajları, bizlerin yaşam kaynağıdır" dedi.

Toksoy, "Bu yıl 'Hz. Peygamber ve Vahdet' teması esas alınarak Kutlu Doğum Programları idrak ediliyor. Bu çok yerinde ve muhteşem bir tespit. Bundan dolayı insanlığı yeniden diriltmek için, insanlığı yaşatmak için ve nihayetinde insanlığı yüceltmek için birlik ve beraberliğe dünden daha çok ihtiyacımız var. Bu vesile ile hayatın hangi alanında olursak olalım, hangi konumda bulunursak bulunalım Sevgili Peygamberimizin örneklik teşkil eden hayatını esas alan bir yaşam sürmek en büyük hedefimiz olmalıdır" şeklinde konuştu.

Daha sonra "Çağlara doğan güneş" adlı video gösteriminin ardından okul öğrencileri tarafından Hz. Peygamber'i anlatan çeşitli şiir ve ilahiler okundu.

Davetlilerce büyük bir beğeni toplayan programda öğrenciler Hz. Peygamber'den hadisler aktarırken yine bir "Çizgilerle Hadisler" sunumu yapıldı.

Okul öğrencilerinden 8. sınıf öğrencisi Furkan Taşçı, bir imam hatip lisesi öğrencisinin Hz. Peygamber'e yazdığı mektubu okudu.

Kutlu Peygamber'in mesajlarını içeren "Hadisler Hayatımızda" sunumuyla devam eden program okul ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

Bu arada Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programına; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin'in yanı sıra İlçe Müftü vekili Ahmet Özmen, okul müdürleri, camii imam hatipleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.