Erzurum Haber Girişi : 07 Mart 2018 14:15

1. Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği kongresi başladı

1. Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği kongresi başladı
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği Kongresi açılış töreni gerçekleşti.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği Kongresi açılış töreni gerçekleşti.

Törene Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taşkın Gürbüz, Türkiye ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Komitelerin desteğiyle gerçekleştirilecek üst düzey bir bilim programı olan 1. Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği Kongresinde, dünya çapından konuşmacıların da aralarında bulunduğu 300’ün üzerinde katılımcı yer alacak.

Törenin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir kış şehri olan Erzurum’da icra edilen 1. Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği Kongresinde birbirinden değerli bilim adamlarını misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Rektör Çomaklı, büyük hükümdar Kanuni Sultan Süleyman’ın sağlığın önemini “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözleriyle ifade ettiği, sağlığın huzur ve gelişmişlik açısından toplumun tümünü etkileyen geniş bir kavram olduğunu söyledi

Ağız ve Diş Sağlığı Harcamaları, En Pahalı Sağlık Harcamaları Arasında Yer Alıyor

Çomaklı: “ Kullanılan teknoloji ve malzemeler ile süreci itibarıyla olukça maliyetli bir sektör olan sağlık hizmetleri alanında ilerleme, toplumsal bilincin artırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerine önem verilmesiyle mümkün olabilir. Toplum sağlığı kaynaklarını tüketen ve dünya genelinde en pahalı dördüncü hastalık olarak nitelendirilen ağız ve diş hastalıklarına olan yaklaşım, yakın geçmişe kadar önleyici ve iyileştirici olmaktan daha ziyade tedavi ediciydi. Bu sebeple Türkiye’de olduğu kadar, diğer ülkelerde de milyon dolarları bulan sağlık harcamalarından önemli bir payı ağız ve diş sağlığı giderleri almıştır.

Üniversiteler ile siz değerli bilim adamı ve katılımcılarımızın göstermiş olduğu çalışma ve katkılarla dünyada ve ülkemizde son yıllarda koruyucu diş hekimliğine verilen önem giderek artmaktadır. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyor ve uluslararası kapsamdaki koruyucu diş hekimliği kongresine Atatürk Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğumu belirtmek istiyor, kongremizin bu anlamda oldukça verimli geçeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar arasında yeni bir sinerji oluşturan 1. Uluslararası Koruyucu Diş Hekimliği Kongresi 5- 8 Mart tarihleri arasında devam edecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.