Kültür-Sanat Haber Girişi : 15 Kasım 2011 16:49

10 günde 415 bin izleyiciye ulaştı

10 günde 415 bin izleyiciye ulaştı
Bediüzzaman Said Nursi`nin hayatını konu alan "Allah`ın Sadık Kulu: Barla" animasyon filmi 10 Kasım`da 415 bin 866 bin izleyiciye ulaştı.
Erzurum Ajans-Bediüzzaman`ın mücadele dolu hayatının en çarpıcı dönemlerinden biri olan Barla hayatını anlatan film, `Risale-i Nur Külliyatı`nın ne zorluklarla yazıldığını ele alıyor. STV Kurumsal İletişim Müdürü Erkan Kındam, filmin özellikle müziklerinin çok beğenildiğini söylüyor.

Kındam, Türkiye`de ilk kez kullanılan ve Avatar filminin yapım tekniği olan "Motion Capture" tekniğinin de büyük ilgi gördüğünü dile getirerek, "İzleyicilerimiz animasyonların çok gerçekçi olduğunu söylüyor." diyor. Yurtdışından çok talep geldiğini kaydeden Kındam, animasyon filminin önümüzdeki ay da Avrupa ülkelerinde gösterime gireceği bilgisini veriyor.

Yönetmen Esin Orhan ise filme ilginin ve izleyenlerin tepkisinin çok güzel olduğunu ifade ediyor. Herkesin beklentisinin üstünde dönüş aldıklarını belirten Orhan şu ifadeleri kullanıyor: "Teknik anlamda daha alt seviyede bir iş bekleniyordu sanırım ama bu konuda da tebrikler alıyoruz. Üstad Hazretleri`nin gündeme gelmek için böyle bir filme ihtiyacı yok. Risaleler kendini en güzel şekilde anlatıyor fakat birçok noktanın hatırlatılması bakımından insanlar memnuniyetini dile getiriyor."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.