Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2013 00:51

10 milyon liralık gölete 400 bin liralık sıva!

10 milyon liralık gölete 400 bin liralık sıva!
Kış Oyunları için 10 milyon lira harcanarak yaptırılan ancak su sızdırdığı için bugüne kadar hiç kullanılamayan suni kar göletinin tadilatı için düğmeye basıldı.
Erzurumajans-Kış Oyunları için 10 milyon lira harcanarak yaptırılan ancak su sızdırdığı için bugüne kadar hiç kullanılamayan suni kar göletinin tadilatı için düğmeye basıldı.

Göletteki noksanlıklar tespit edilip, neler yapılması gerektiği yönünde hazırlanan rapor Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. İhalesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 10 milyon liraya yaptırılan 150 bin metreküp kapasiteli suni kar göletinde Yaklaşık 400 bin lirayı bulacak tadilat sonrasında su tutulmaya başlanabileceği ifade ediliyor.

Erzurum'da 2011 yılında yapılan Dünya  Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında Palandöken Kayak Merkezi'nde yaptırılan suni kar göletindeki su sızdırma sorunu nihayet bu yıl çözüme kavuşturulacak. İhale şartnamesinde bir hata sonucunda göletteki suyu muhafaza etmesi için gölet tabanına 'membran' malzeme yerine, 'killi' malzeme kullanıldığı tespit edilmiş ve bu nedenle göletin su sızdırdığı belirlenmişti. Gölette yaşanan sorunlar yüzünden suni kar sisteminin çalıştırılamaması üzerine yapılan denetimlerde işin yapımını üstlenen firmanın 'kusursuz' iş yaptığı ve sorunun 'şartname'den kaynaklandığı tespit edilmişti.

Palandöken Kayak Merkezi'ne 78 suni kar püskürtme cihazı sayesinde kar yağdırması amacıyla yaptırılan göletteki sorunun mutlak suretle bu yıl içerisinde giderileceğini ifade eden Vali Sebahattin Öztürk, "Devlet Su İşleri'nin mühendisleri hem göletin su sızdırması hem de kar sularının geliş yönüyle ilgili yaptığı tespitler ve hazırlanan raporu Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderdik. Öyle sanıyorum ki, bu yaz içerisinde gerekli düzenleme yapılacak ve bu kış suni kar sıkıntısı yaşanmayacak" dedi.  (Kaynak:Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Pasinli 01 Ocak 1970 02:00

    Kış olimpiyatlarının yolsuzlukları sanırım gün yüzüne çıkmaya başladı :)))

  • sedat kolcak 01 Ocak 1970 02:00

    10 milyon ver gölet yaptır kullanama. sorumludan hesap sorama. birilerinin kesesi dolsun. kalemi satılmıslar izlesin dursun sahipsiz memleketim...