Erzurum Düzenleme Tarihi : 06 Ocak 2023 15:36 Haber Girişi : 05 Ocak 2023 17:42

11 cep telefonu çaldı, Manisa'ya gitti, 3'ünü motosikletle takas etti

11 cep telefonu çaldı, Manisa'ya gitti, 3'ünü motosikletle takas etti
Erzurum'da bir iş yerinden 270 bin lira değerinde 11 cep telefonu çalan Ömer Y. (18) polisin yaklaşık 200 saatlik kamera görüntüsü izlemesiyle yakalandı. Telefonlardan beşini satan 3'ünü de motosiklet ile takas ettiğini itiraf eden Ömer Y., tutuklandı.

Yakutiye ilçesindeki Cumhuriyet İş Merkezi'nde Muhammet Raşit Gülmez’e ait iş yeri yılbaşı gecesi soyuldu. Kepenk demirlerine tırmanarak ikinci kattaki işyerine ulaşan ve pencereden içeri giren şüpheli, cep telefonlarını alarak kaçtı.

 

İşyeri sahibinin sabah durumu fark etmesiyle ortaya çıkan olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 200 saatlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Şüphelinin kimliğini ve otobüsle Manisa’ya gittiğini belirleyen ekipler, Ömer Y.’yi takibe aldı.  

 

Olaydan iki gün sonra Manisa’dan aldığı ve adına tescil ettirdiği motosikletle bir akaryakıt istasyonundan benzin alırken, yakalanan Ömer Y., gözaltına alındı.

 

İfadesinde çaldığı 11 telefondan 3'ünü motosikleti takas ettiğini, beş telefonu da sattığını itiraf eden Ömer Y.’nin daha önce de Atatürk Üniversitesi Araştırma ve Şehir Hastanesi’nde de hasta yakınlarına ait telefonları çaldığı anlaşıldı.  

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Ömer Y, tutuklanarak cezaevine gönderildi. HABER MERKEZİ 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 06 Ocak 2023 22:36

    Bravo Erzurum emniyet