Türkiye Haber Girişi : 12 Ağustos 2023 15:41

11 güvenlik görevlisini şehit eden teröristlere operasyon

11 güvenlik görevlisini şehit eden teröristlere operasyon
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri turuncu kategoride olmak üzere toplam dört teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yerlikaya, terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yapan 8 şahsın ise gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri turuncu kategoride olmak üzere toplam dört teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyon bilgilerini sosyal medya hesabından duyuran Yerlikaya, terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yapan 8 şahsın ise gözaltına alındığını bildirdi.

 

 

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından biri turuncu kategoride olmak üzere dört teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği paylaştı.

 

Paylaşımında, turuncu kategoride yer alan teröristin Agit kod adlı Veysi Aydemir olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Hain teröristlerin geçmişteki faaliyetlerine yönelik yapılan inceleme sonucunda; Bitlis’te 2015-2021 yılları arasında, 11 güvenlik görevlimizin şehit edildiği ve 19 güvenlik görevlimizin yaralandığı 5 eyleme katıldıkları tespit edildi.” Dedi.

 

"Allah ayağınıza taş değdirmesin"

 

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışması sonucunda, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Bitlis İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştiğini belirten Yerlikaya  şöyle devam etti:   "Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Helikopterleri ve J-SİHA desteğinde, Bitlis’in Söğütlü kırsalında, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımı ile gerçekleştirilen Şehit Güvenlik Korucusu Mehmet Yılgın operasyonu kapsamında 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi; terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yapan 8 şahıs gözaltına alındı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz aralıksız devam edecek." Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.