Erzurum Haber Girişi : 03 Ekim 2019 13:00

12 milyonluk iş 139 bin liraya nasıl yapılır?

12 milyonluk iş 139 bin liraya nasıl yapılır?
Palandöken Kayak Merkezi’nde son üç ay içinde uzunluğu 15 kilometreyi bulan 14 ayrı pist daha açıldı. Vali Okay Memiş sayesinde 12 milyon liraya mal olabilecek iş için sadece 139 bin lira harcandı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Vali Okay Memiş beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül le birlikte Palandöken Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Ejder pistinde kurulumu devam eden mekanik tesislerin bu sezona yetiştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Memiş, kayak severlere yeni pist müjdesi de verdi.



Palandöken’in mevcut pistlerine ek olarak 9 siyah, 2 kırmızı ve 3 mavi pist daha açtıklarını belirten Vali Memiş, “Her bir metrekaresi turistik olan Palandöken Dağı’nı yaz döneminde adeta dantel gibi işledik. Konaklı’dan getirilen mekanik tesislerin bu sezona yetişmesi için hem Ejder 3200 yönetimi hem de müteahhit firma büyük bir gayret gösteriyor. Ay sonu itibariyle tesislerde bir takım testler yapılacak ve sezonda yerli ve yabancı turistlerin hizmetinde olacak. Bununla birlikte açtığımız yeni pistler ile kayak keyfini daha da uzattık. Son bir kaç ay içinde kamuya ait ne kadar iş makinası varsa hepsini Palandöken’de görevlendirdik. Bu sayede böyle kısa bir süre içinde yaklaşık 15 kilometrelik pisti açtık” dedi.



Bu arada Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan çalışmaların maliyetinin 12 milyon liraya mal olabileceği hesaplanırken, Valilik ve Büyükşehir bütçesinden tüm bu işler için sadece 139 bin lira harcandığı öğrenildi. Kamu kaynağının harcanması konusundaki titizliğiyle bilinen Vali Memiş’in bu hassasiyeti bir kez daha takdir topladı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.