İlçeler Haber Girişi : 21 Şubat 2016 16:31

12 Yıldır sokak köpeklerine bakıyor

12 Yıldır sokak köpeklerine bakıyor
Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Mehmet Yeşilbaş sokak köpeklerini doyurmak için her gün 14 kilometre yol gidiyor.
Erzurumajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Mehmet Yeşilbaş sokak köpeklerini doyurmak için her gün 14 kilometre yol gidiyor. 

Her sabah özel aracıyla Oltu'dan 7 kilometre uzaklıktaki çiftliğine giderek köpekleri besleyen Yerşilbaş'ın aracını uzaktan gören sokak köpekleri bir anda aracın etrafını sarıyor. Çiftlik yolunda karşıladıkları araca eşlik eden köpekler, yol boyunca Mehmet Yeşilbaş'a sevgi gösterisinde bulunuyor. Ancak, 2004 yılından beri her yıl yaklaşık 30 sokak köpeğinin karnını doyuran Oltulu hayvansever Mehmet Yeşilbaş, artık yaşlandığını belirterek Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden sokak köpekleri için yardım istedi.

Oltu ilçe merkezi ve köylerde başıboş sokak köpeklerini 12 yıldır kendi elleriyle besleyen Mehmet Yeşilbaş, "Önceden bazı kurumlardan yemek artıklarını alıyordum. Artık oralardan da yemek artıklarını alamaz oldum. Şimdi bazen kendi imkanımla bazen ilçedeki hayvanseverlerin desteğiyle malzeme alarak yemek yapıp veriyorum. Artık ben de yaşlandım" dedi.

Sokak köpekleri için Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni aradığını aktaran Yeşilbaş, sokak köpekleri sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağının sokak köpeklerini toplamasını istediğini belirteren Yeşilbaş, "Oltu'nun içinde bunlardan daha fazlası var. Sonuçta bunlar da bir can taşıyor. Sahipsiz, yaşlanmış bu hayvanlarla biz bu dünyayı paylaşıyoruz. Onun için bunlarla ilgilenmek, bakmak lazım. Şuan 30'a yakın sokak köpeğine bakıyorum. Ben bu işi Allah rızası için yapıyorum. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bu konu hakkında birkaç kez telefon açtım. Fakat bugüne kadar kimse gelip ilgilenmedi" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.