Ekonomi Haber Girişi : 18 Mayıs 2016 15:25

14 İlin tarımsal sulama ve hayvan içme suyu protokolleri yapıldı

14 İlin tarımsal sulama ve hayvan içme suyu protokolleri yapıldı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi tarafından desteklenecek olan' Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama' ve 'Hayvan İçme Suyu Göleti' projeleri için DAP İdaresi ile uygulayıcı kuruluşlar arasında protokol imzalandı.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi tarafından desteklenecek olan' Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama' ve 'Hayvan İçme Suyu Göleti' projeleri için DAP İdaresi ile uygulayıcı kuruluşlar arasında protokol imzalandı.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne ait toplantı salonunda düzenlenen, Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Gül Yıldız ile İzleme ve Değerlendirme Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı'nın da yer aldığı, ayrıca, DAP İdaresi'ne bağlı Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'ın yetkililerinin katıldığı toplantıda, protokol imza töreni öncesi konuşan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, tarımsal sulamanın ve Hayvan İçme Suyu (HİS) göletlerinin önemine değindi. Demir, "2013 yılından bu yana, tarımda verimliliğin artırılması amacıyla küçük ölçekli sulama ve HİS göletleri projelerine ağırlık verdik. Sulama projeleri hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmasında, usul ve esaslara, uygulayıcı kuruluşların titizlikle uymaları gerektiğinden söz eden Başkan Demir, yetkililerden projelerin belirlenmesinde seçici olmalarını da istedi. Tarımsal sulama ve HİS göleti projeleri için yıllara göre ayrı ayrı değerlendirmede bulunan Başkan Demir, daha önceki yıllarda olduğu gibi, 2016 yılında da uygulayıcı kuruluşların 65 Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama ve 35 HİS göletleri projelerine sermaye transferi yoluyla para aktaracaklarını kaydetti. Başkan Demir, toplam 100 proje için bu sene 40 milyon lira ödenek ayırdıklarını ifade etti. 

Hayvan içme suyu göletlerin hemen yanı başına beton sıvatların kurulmasını isteyen Başkan Demir, bu yıl da 5 bin 300 sac sıvat, 3 bin 700 beton sıvat olmak üzere toplam 9 bin sıvatın 14 ile dağıtılacağını söyledi. Sıvat taleplerinin artarak devam ettiğini, beton sıvat talebinin ise zaman içerisinde tamamen karşılanacağını dile getiren Başkan Demir, "Hayvan sağlığı için de temiz su çok önemlidir. Hayvan için ot ne kadar önemli ise su da o kadar önemlidir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.