Bölge Haber Girişi : 15 Kasım 2009 00:49

14 yaşındaki kayıp çocuk bulundu!..

14 yaşındaki kayıp çocuk bulundu!..
Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Aziziye ilçesinde bulunan bir Kuran kursunda yatılı kalan 14 yaşındaki R.A'dan bir gündür haber alınamamasıyla ilgili olarak, "Söz konusu çocuk geçen yıl da evinden kaçmış ve polis memurlarımız çocuğu bularak, ailesine tesli
Erzurum Ajans- Emniyet Müdürü Çalkavur, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında yaptığı ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Aziziye ilçesinde bulunan bir Kuran kursunda yatılı kalan 14 yaşındaki R.A'nın aranması çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

R.A'nın "hastayım" diyerek, yurttan ayrıldığını ve bir daha dönmediğini ifade eden Çalkavur, şunları kaydetti:

"Söz konusu çocuk geçen yıl da evinden kaçmış ve polis memurlarımız çocuğu bularak, ailesine teslim etmişler. Çocuk, Kuran kursunda okumak istemiyor. Dün hastayım diye çıkıyor ve geri dönmüyor. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor."

Çalkavur, Erzurum'da benzer olayların neredeyse her hafta yaşandığına ve bu tip olayların Türkiye'nin her yerinde olabileceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Erzurum'da her hafta veya her ay yaşanan bu tip birkaç olay vardır. Dün de bir kayıp çocuk daha vardı ve bulundu. Ancak bazı arkadaşlar daha olay tam araştırılmadan, kesinleşmeden haber yazıyorlar. 'Erzurum'da bir çocuk daha kaçırıldı' diye. Sonra böyle bir şeyin kesinlikle doğru olmadığı anlaşıldı. Biz görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Yani biz her ailenin, her çocuğun başına bir polis dikemeyiz. Ama ihbar geldiğinde hemen değerlendiriyoruz."

MUSA CİNAYETİNDE YENİ BİR GELİŞME YOK


Çalkavur, 3 Kasımda kaybolan ve 9 Kasım gecesi metruk binada ölü bulunan Musa Kanğ olayıyla ilgili olarak ise yeni bir gelişme olmadığını söyledi. Ekiplerin çalışmalarını hassasiyetle devam ettiklerini ifade eden Çalkavur, şunları kaydetti:

 "Olayla ilgili yeni bir gözaltı falan yok. Çalışmalarımız devam ediyor. Bizdeki kanaat, tutuklanan çocuğun yanında birileri vardı yönünde. Bu çocuğun bu işi tek başına yapmadığı kanaati var. Tabi şu an sorgu aşaması devam ediyor. Kesin bir şey söylememiz mümkün değil." Çalkavur son olarak, olayla ilgili Ankara'ya, kriminal laboratuvarına gönderilen tahlil sonuçlarının ise henüz ellerine ulaşmadığını belirterek, "Ümit ediyoruz ki sonuçlar önümüzdeki hafta elimizde olur" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.