Türkiye Haber Girişi : 13 Eylül 2016 13:22

17-25 Aralık tapelerinin sırrı Erbil!

17-25 Aralık tapelerinin sırrı Erbil!
'Osmanbey' kod adlı gizli tanık, FETÖ ve PKK'nın iş birliğini anlattı. İki eli kanlı terör örgütünün tapelerden Kobani eylemlerine kadar her şeyi nasıl planladıkları ortaya çıktı.
Erzurumajans-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Fetullahçı Terör Örgütü çatı iddianamesinde, FETÖ-PKK işbirliği deşifre edildi. Bir dönem örgüte ait Erbil'de bulunan bir şirkette FETÖ'nün Orta Doğu imamı Talip Büyük'ün yanında çalışan 'Osmanbey' kod adlı gizli tanık, iki eli kanlı örgütü arasındaki ilişkiyi anlattı. Gizli tanık, Türkiye'de ki önemli siyasetçi ve bürokratlara ait ses kayıtlarının montajlarını Erbil'de bulunan Devran Radyosu'nun binasında hazırlandığını söyledi. Montajlama işlemleri için de ABD'den ses mühendislerinin Almanya üzerinden Erbil'e geldiklerini söyleyen gizli tanık, "Montajlanan ses kayıtları da Irak'ta oluşturulan çakma sosyal medya hesapları üzerinden servis edildi" dedi. Osmanbey, Irak'ta 'Keşeycomputer' isimli hesap üzerinden PKK'nın üst düzey sorumluları ile FETÖ'nün üst düzey sorumlularının anlaşması neticesinde Türkiye aleyhine aşırı şekilde yayın yapıldığı ve ses kayıtlarının da bu hesap üzerinden yayınlandığını anlattı.

ATANANLAR TAHRİK AMAÇLI EYLEMLER YAPTI

Paralel yapıya yönelik soruşturmalar neticesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine ataması yapılan personelin vatandaşa yönelik tahrik amaçlı eylemler yaptığı bildirildi. Aynı olaylar esnasında 'akrep' denilen zırhlı araç içerisinden cadde üzerinde bulunan evlerin camlarına peş peşe gaz bombalarının atıldığı da vurgulandı. 

UYARDIK, 'HERKES İŞİNE BAKSIN' DEDİLER

İddianamede, tanık olarak ifade veren polis İrfan Ç, Mardin İstihbarat'ta görev yaptığı sırada 21 Nisan 2010'da yerel halktan tanıdığı birinin PKK'nın ilçelerine geldiğini ve eylem yapacağını öğrendiğini, konuyu ilçe emniyet müdürüne ilettiğini söyledi. Ancak emniyet müdürünün yanında komiser Ramazan A'nın olduğunu, olayı anlattığında ise kendisine 'herkes işine baksın. İstihbarat toplanacaksa bunu bizim istihbarat ekipleri toplar. Sen çeneni kapat, nöbetine git' diyerek terslediğini anlattı. Bu konuşmadan 20 saat sonra PKK'nın ilçede yaptığı eylemde bir polis memuru şehit düşmüştü.

17 ARALIK'TA ANLAŞILDI

İddianamede Bestami Y. adlı itirafçı ise, örgütün 17 Aralık 2013 tarihine yaklaşırken ağabeylerin sohbet ve toplantılarda hükûmetin PKK'yla anlaştığını, Güneydoğu'da özerklik verileceğinin söylendiğini belirtti. İtirafçı cemaatin okuma salonlarının 'PKK istediği için kapatıldığını' da iddia etti. 

'Arif' kod adlı gizli tanık ise, örgütün AK Parti'nin yerel seçimleri kazanmasının ardından yapılan toplantıda yeni bir strateji geliştirerek Kürt halkı üzerinden kararların alındığını ifade etti. Bulunduğu ülkeye PKK üst düzey yöneticilerinin geleceğinden cemaatin üst düzey imamlarının haberi olduğunu söyleyen gizli tanık, "İmamlar ile PKK'lılar düzenli olarak görüşüyorlardı. Bu görüşmeleri ise Kaynak Holding'in sahibi Mustafa Özcan ve Şerif Ali Tekalan ile ülke ve kıta imamları yapıyordu. Ben de değişik zamanlarda şahit oldum" dedi.

Ebru Karatosun ANKARA / Türkiye Gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.