Erzurum Haber Girişi : 20 Mayıs 2019 13:15

19 Mayıs'ta 1919 fidan toprakla buluştu

19 Mayıs'ta 1919 fidan toprakla buluştu
Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 1919 fidan, toprakla buluşturuldu.
Erzurumajans-Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 1919 fidan, toprakla buluşturuldu.



Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Palandöken Kent Ormanı’ında fidan dikim etkinliği düzenlendi. Programa, Erzurum Valisi Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personeller, TEMA ve Yeşilay gibi kuruluşlardan yetkililer katıldı.



Kurtuluş Savaşı’nın zor yıllarında Atatürk'ün 53 gün Erzurum'da kaldığını hatırlatan Vali Okay Memiş, "Bugün 19 Mayıs. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü senesini kutluyoruz. Bugünün Erzurum'da yaşayanlar için ayrı bir anlam ve önemi var. Atatürk'e Erzurum Kongresi'ni düzenlediğinde 53 gün boyunca Erzurum'da saygıdeğer Dadaşlar eşlik ediyor, burada çok önemli olaylar yaşanıyor. Bizler de bu mutluluğun haklı gururunu yaşıyoruz. Bugünün anlam ve önemine binaen 1919 adet çam fidanı diktik" diye konuştu.



Katılımcılar, fidanları birer birer toprakla buluşturdu. Toprağa çam tohumu serpen Vali Memiş, katılımcılarla birlikte kent ormanını gezdi. Vali ve protokol fidan dikimi sonunda TEMA üyesi miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.