Spor Haber Girişi : 06 Ocak 2012 12:32

2011 Universiadı yad etme festivali düzenlenecek

2011 Universiadı yad etme festivali düzenlenecek
2011 yılında Türkiye adına büyük başarı olarak nitelendirilerek damgasını vuran Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nı (UNIVERSİADE) yad etmek için oyunların geçen yıl düzenlendiği aynı tarihte Erzurum'da buz festivali yapılacak.
Erzurum Ajans-2011 yılında Türkiye adına büyük başarı olarak nitelendirilerek damgasını vuran Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nı (UNIVERSİADE) yad etmek için oyunların geçen yıl düzenlendiği aynı tarihte Erzurum'da buz festivali yapılacak.

UNIVERSİADE'nin yadı için Erzurum'da buz festivali hazırlıkları başladı. 28 Ocak 2011 tarihinde Erzurum'da düzenlenen oyunlar için bu sene de 28 Ocak 2012 tarihinde Buz festivali yapılacak. Festivalin ön hazırlıkları kapsamında suni kar yapma makinaları şimdiden çalıştırılırken itfaiye ekipleri de su taşıma da yardımda bulunuyor.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, görkemli bir festival düzenleneceğini ifade ederek, "UNIVERSİADE'yi yad etmek için aynı tarihte bu sene buz festivali düzenleyeceğiz. Yakutiye Meydanının karla kaplayacağız. Bunun için suni o tarihte kar yağmaması ihtimaline karşı suni kar yapma makinalarımızı devreye soktuk. Kar yapıyoruz. 6 sanatçı katılacak. Erzurumlu sanatçımız İbrahim Erkal, diğer sanatçıların organizesi yapıyor. Muhteşem bir festival olacak" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.