Bölge Haber Girişi : 02 Mayıs 2011 11:22

2011'in en stresli mesleği pilotluk!..

2011'in en stresli mesleği pilotluk!..
Bir meslekte strese yol açabilecek 11 faktör baz alınarak hazırlanan 2011 yılının en stresli meslekleri sıralamasında pilotluk ilk sırada yer alırken, medya çalışanları da ilk sıralarda yer aldı.

Erzurum Ajans-Bir meslekte strese yol açabilecek 11 faktör baz alınarak hazırlanan 2011 yılının en stresli meslekleri sıralamasında pilotluk ilk sırada yer alırken, medya çalışanları da ilk sıralarda yer aldı.

Çalışma ortamı, rekabet, fiziksel ihtiyaçlar, işi belli sürede bitirme zorunluluğu ve mesleğin büyüme potansiyeli iş yerinde strese yol açan faktörleri oluştururken, bu durum çalışanlar üzerinde zaman zaman olumsuz etki yapabiliyor.

İŞTE STRES DÜZEYİ YÜKSEK 10 MESLEK DALI:

2011 yılının en stresli mesleği olarak seçilen pilotluk, birçok olayı aynı anda idare etmeyi gerektiren bir meslek olarak nitelendirilirken kule yöneticilerinin pilotların stresini arttıran etkenlerin başında geldiği bildirildi. Müşterilerine her zaman merhametli olmak zorunda olan Halkla İlişkiler Üst Düzey Yöneticileri stres sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Başarı ya da başarısızlıkları, müşterilerin kararlarına bağlı olan Halkla İlişkiler, aynı zamanda sosyal medya ile sürekli iletişim içerisinde olmayı gerektiren bu meslek. Yüksek maaş olan kıdemli kurumsal yöneticiler aldıkları maaşın bedelini stres olarak geri ödeyerek stres sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.

Stres sıralamasında dördüncü sırada olan foto muhabirleri, birçok tehlikeyle iç içe yaşıyor. Dünyanın her yerinde gazeteciler çalışma saatlerinin yanı sıra yazdıkları yüzünden mağdur olmaya devam ediyor. Global krizler, felaketler ve savaşları 7/24 canlı yayında sunuyor olmak haber spikerlerinin stresini arttırarak stres sıralamasında 5’inci sıraya taşıyor. Stresi yüksek meslek sıralamasında yer alan Reklam müdürlüğü görevini yürütenlerin en büyük sorununu teknoloji oluşturuyor. Geleneksel dinleyicilerin sürekli değişmesiyle, basılı reklam alanı belirsizliğini sürdürürken, uzmanlar, reklam müdürlerinin ancak yeni trendlere ayak uydurarak stresin üstesinden gelebileceklerini belirtiyor. İnşaat sektörünün hızla büyüyerek rekabet ortamını kızıştırması mimarların stres katsayısını arttırırken, sekizinci sırada borsacılar, dokuzuncu sırada acil yardım çalışanları ve 10’uncu sıradaki emlakçılar en stresli meslekleri yürüten gruplar olarak ön plana çıkıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.