Bölge Haber Girişi : 04 Mart 2011 14:38

2013 Akdeniz oyunlarına doğru!..

2013 Akdeniz oyunlarına doğru!..
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 'Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesiyle birlikte yeni bir dönem başladığını ifade ederek, organizasyon kapsamındaki tesislerin yapımıyla ilgili olarak da hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 'Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesiyle birlikte yeni bir dönem başladığını ifade ederek, organizasyon kapsamındaki tesislerin yapımıyla ilgili olarak da hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

2013 yılında 17.'si organize edilecek olan; 'Akdeniz Oyunları' kapsamında imzalanacak olan protokol törenine katılmak üzere Mersin'e gelen Yunus Akgül, Vali Hasan Güzeloğlu'nu da makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Akgül, oyunların Mersin'e verilmesiyle birlikte yeni bir döneme girildiğini ve artık çalışma vaktinin de geldiğinin altını çizerek, bu noktada da yükümlüklerinin de oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Bu tür organizasyonun hem ülkeye, hem de şehirlere önemli

katkılar sunduğuna vurgulayan Akgül, son olarak Erzurum'da organize edilen; 'Dünya Kış Olimpiyatları'na dikkat çekti.

Söz konusu olimpiyatların, Erzurum'un adeta çehresini değiştirdiğinin altını çizen Akgül, kentte Türkiye için yeni sporcular ve sağlıklı nesiller yetiştirileceği gibi yapılan kalıcı tesislerde de uluslararası anlamda birçok ülkenin spor turizmi açısından kamp yapmak için başvuruda bulunduğunu anlattı. Mersin'e sadece protokol törenine katılmak için gelmediği uyarısında bulunan Akgül, kentte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacağını ve ayrıca mevcut tesislerdeki durumu da gözden geçireceklerini anlattı.

Yapılacak tespitlerin ardından Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunarak, gerekli kaynağın kendilerine aktarılmasının ardından da yeni tesislerin yapımına başlayacaklarını açıklayan Akgül, bu konuda hiçbir sıkıntıları olmadığı gibi hiç kimsenin de endişelenmesine gerek olmadığını belirtti. Yunus Akgül, "Daha önce de önemli organizasyonlarda tesislerin yetişip yetişmeyeceği konusunda kaygılar oldu. Çünkü bugüne kadar ciddi anlamda tesis yapılmamış. Organizasyonları aldıkça tesisleri bitirebiliyoruz. Ancak

önemli organizasyonlarda tesis anlamında bugüne kadar hiç sıkıntı çekmedik. Mersin'de de en güzel tesisleri yaparak oyunlara yetiştireceğiz" dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da, '17. Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak olmanın haklı gururu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, "İlk günden itibaren kentimiz için olduğu kadar ülkemiz için de büyük bir onur ve mutluluk olan bu süreç, tabi ki birçok açıdan çok yoğun emeğin, katkının ve gayretin sonucunda elde edildi" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılmasına yönelik verdiği taahhüt mektubunun yanı sıra ortaya koyduğu kararlılığın, oyunların kazanılmasında oldukça etkili olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, aynı şekilde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün de bu konuda büyük ve içtenlikli çabaları olduğunu hatırlattı. Güzeloğlu, "2013'te bugüne kadarki en başarılı en, görkemli ve en güzel Akdeniz Oyunları olacak. Bunu işbirliği, güç

birliği ve gönül birliği içinde yapacağız" ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.