Erzurum Haber Girişi : 17 Haziran 2022 14:06

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi
Erzurum'da bin 130 okulda 162 bin 642 öğrenci karne alarak 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamladı.

ERZURUM AJANS / Erzurum’da 2021-2022 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle bugün öğrenciler karnelerini aldı.

 

Şükrüpaşa Şehit Kadir Kayveni İlkokulunda düzenlenen törende Vali Yardımcısı Can Atak ve Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz öğrencilere karne ve hediyelerini dağıttı. Karnelerini alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

 

Vali Yardımcısı Atak ve Milli Eğitim Müdürü Kaygusuz, öğrencilere güzel temennilerini iletti. Karne töreninde bir anasınıfı öğrencisi arkadaşlarından ve öğretmeninden ayrılmanın hüznüyle gözyaşlarını tutamadı. Öğrencisinin ağladığını gören öğretmeni sarılarak onu teselli etti.

 

Karne dağıtımı sonrası bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Erzurum'da 11 bin 350 öğretmenimiz yaklaşık 165 bin öğrencimizle eğitim öğretim yılını tamamlamış olduk. Yine Erzurum'da yaklaşık bin 300’e yakın okulumuzda bugün itibarıyla yaz tatiline girmiş bulunacağız. Ben tüm çocuklarımıza, tüm öğrencilerimize buradan şunu ifade etmek istiyorum, tatilde dinlensinler. Kitap okumayı ihmal etmesinler ama arkadaşlarla oynamayı, dinlenmeyi, aile büyükleriyle bir arada gelmeyi de unutmasınlar. Ben bu vesileyle tekrar tekrar tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimize, velilerimize eğitimin tüm paydaşlarına bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Herkese iyi tatiller diliyorum” dedi.

 

 

Hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavına girecek olan öğrencilere başarılar dileyen Kaygusuz, “Yarın tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da üniversite sınavlarına girecek çok sayıda öğrencimiz var. 12. sınıf öğrencilerimiz, üniversite sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Allah yar, yardımcıları olsun inşallah. Tüm okullarımızda, üniversitelerimizde üniversite sınavları sağlıklı bir şekilde gerçekleşecek. Ben bu vesileyle öğrencilerimize tekrar tekrar başarılar diliyorum” diye konuştu.


Karnelerini alan öğrenciler sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra 3 aylık tatillerine başladı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ömer dursun 17 Haziran 2022 17:38

    Mezuniyet için Atatürk üniversitesine geldim üniversitenin içine yol boyunca ilkle plastikten atlatma kurmuşlar yola atlatma yapmışlar ama kısa kısa aralıklarla herhalde paraları bol harcamak için yapmışlar. Bu araçlar milli servet düşünen kim. Her dur klakda benzin mazot aşırı yakıyor düşünen kim. Lütfen bilimsel ve gerçekçi olun bu saçmalıkları kaldırın. Herseyi cimere mi yazalım Belediyey şikayet mi edelm. Koskoca üniversitenin yaptığı seye bakarmısınız.