Spor Haber Girişi : 11 Ekim 2023 13:42

2032 Türkiye ve İtalya'nın

2032 Türkiye ve İtalya'nın
2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın İtalya-Türkiye ortak ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı. TFF Başkanı Büyükekşi: ''100. yılımızı Avrupa şampiyonası ile taçlandırdık'' dedi.

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın İtalya-Türkiye ortak ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı. TFF Başkanı Büyükekşi: "100. yılımızı Avrupa şampiyonası ile taçlandırdık" dedi.

 

 

UEFA Yönetim Kurulu, İsviçre'deki merkezinde düzenlenen törenle 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın İtalya-Türkiye ortak ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye, dünyada sporun da parlayan yıldızı olacak. Bu gurur hepimizin, kutlu olsun" dedi.

 

İtalya Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2032 ortak adaylık başvurularının ardından bugün İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA Yönetim Kurulu'na ortak adaylıklarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. İtalya ve Türkiye'nin ortak sunumunun ardından UEFA Yönetim Kurulu, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın İtalya ve Türkiye'nin ortaklaşa ev sahipliğinde düzenlenmesini kararlaştırdı.

 

İtalya-Türkiye adaylık sunumunda Türkiye Futbol Federasyonu'nu sahnede Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye'nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel temsil etti. Ev sahiplerinin açıklanacağı törende, TFF'yi temsilen İsviçre'ye giden delegasyonda Onursal Başkan Şenes Erzik, 1. Başkan Vekili İbrahim Burkay, 2. Başkan Vekili Yalçın Orhan, Başkan Vekili Yusuf Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Düşmez, Müslüm Özmen, Şafak Müderrisgil, Ramazan Üçdan ile Erman Kalkandelen de yer aldı. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.