İlçeler Haber Girişi : 13 Mart 2012 14:05

21 Gün sonra köylerinden çıkabildiler

21 Gün sonra köylerinden çıkabildiler
Erzurum'un Oltu ilçesinde 21 gündür yolu kapalı olan Harmanlı köyüne, Özel İdare Oltu Şube Şefliği karla mücadele ekipleri ulaştı.
Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde 21 gündür yolu kapalı olan Harmanlı köyüne, Özel İdare Oltu Şube Şefliği karla mücadele ekipleri ulaştı.
21 gündür ilçe ile ulaşım bağlantısı kesik olan Harmanlı köylüleri Özel İdare ekiplerini karşılarında görünce sevinçlerini gizlemedi. Genellikle hayvancılıkla uğraşan Harmanlı köylüleri, 21 gün boyunca hayvanlarının yemlerinin bittiğini belirterek, içerisinde bulunmuş oldukları çaresizliği dile getirdi. Özel İdare Oltu Şube Şefi Mikail Özbey, "Bugün itibariyle tüm köy yollarını açmış durumdayız. 21 gündür yoğun kar yağışı ve kötü hava şartları nedeniyle ulaşamadığımız Harmanlı köyüne bugün giderek yolunu
ulaşıma açtık" dedi.
Bir kepçe ve greyderle gittikleri Harmanlı köyünün yolunu büyük bir zorlukla ancak açabildiklerini belirten Özbey, kar kalınlığının yer yer 4 ila 6 metreye kadar ulaştığını bu durumunda haliyle işlerini zorlaştırdığını kaydetti.
Zaman zaman tipi ve kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin sıfır noktasına indiği anlarda kepçe ve greyder operatörleri zor anlar yaşadı.
Tüm bu olumsuz koşullara rağmen büyük bir özveriyle yaklaşık 6 metre boyundaki karla mücadele eden ekiplerin bu çabası köylüler tarafından da memnuniyetle karşılandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.