Eğitim Haber Girişi : 03 Nisan 2014 18:28

245 Öğrenci tablet bilgisayarlarına kavuştu

245 Öğrenci tablet bilgisayarlarına kavuştu
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' Fatih Projesi kapsamında Tekman Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' Fatih Projesi kapsamında Tekman Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı. Öğrencilere dağıtılan tabletler ile teknoloji ve eğitimin daha üst düzeye çıkarılması hedefleniyor.

Tekman Anadolu Lisesi'nde akıllı tahta sisteminin ardından tabletli eğitim dönemi de başladı. Tablet bilgisayarlar 28 öğretmenin yanı sıra, 9. Sınıf ta 245 öğrenciye de tablet bilgisayarlar törenle dağıtıldı. Sınıfta düzenlenen törende tabletlerini Kaymakam Ahmet Adenur ve Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Aktursun'un elinden alan 245 öğrenci, tablet bilgisayarla eğitim alacak olmanın heyecan ve sevincini yaşadı.

EĞİTİMDE YENİÇAĞ; 'FATİH PROJESİ'


Tablet dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Adanur, Fatih Projesi'nin modern teknolojilere uygun ve çağa ayak uydurmuş genç bireyler yetiştirilmesini hedeflediğini ifade ederek, "Artık günümüz bilgi yüzyılı. Bilgi toplumunda yaşıyoruz. Fatih Sultan Mehmet biliyorsunuz 1453'te orta çağı kapatıp yeniçağı başlattı. Bugünde yine aynı isimle Fatih projesi ile milli eğitimde belki bir çağı kapatmıyoruz ama yeni bir çağa adım atıyoruz. Bilgi toplumuna adapte sürecinde önemli bir atılım gerçekleştiriyoruz ve yeni bir çağa geçiyoruz" dedi.

TABLETLER MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNE BAĞLI OLARAK ÇALIŞACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Aktursun da, Milli Eğitim bakanlığının Fatih projesi kapsamında Tekman Anadolu Lisesi'nde sistem ve internet bağlantıları kurulduğunu belirterek, "Tabletler öğrencilerimize hibe edildi.öğrencilerimiz tablet bilgisayarlarını evlerinde de kullanabilirler her türlü işleme açık ve akıllı tahtalarla uyum içinde ders ve ödev eğitimini yapabilirler. Milli Eğitimin yönetimi içindeki işlemi algılayacaklar ve bu algılama içindeki işlemleri yapacaklar. Proje kapsamında Tekman Anadolu Lisesi'nde tablet bilgisayarlar önce öğretmenlere dağıtıldı. Ardından 9. Sınıf öğrencileri için tabletler dağıtıldı. Böylece çocuklarımızın internet ortamında derslerini daha düzenli takip etmeleri hedefleniyor amaç budur" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.