Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2022 18:48

288 delegenin 165 oyunu aldı: Esnaf Fırat dedi

288 delegenin 165 oyunu aldı: Esnaf Fırat dedi
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu'nda Rasim Fırat bir kez daha başkanlığa seçildi. Başkan Fırat, teşekkür konuşmasında, "Hodri meydan sosyal medyada olmaz demokrasinin gereği sandıkta olur" dedi.

ERZURUM AJANSErzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu, Esnaf Sarayı’ndaki Zirve Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

Mevcut Başkan Rasim Fırat’ın açılış konuşmasından sonra Genel Kurul’un Divan Başkanlığına Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Divan Kurulu üyeliklerine ise Zekayi Kaplan, Fatih Çiftçi, Kenan Ejder ile Kenan Gerez seçildi.

 

Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporlarının okunmasının ardından kurullar ayrı ayrı ibra edildi. Daha sonra yapılan seçimde 288 delegeden 165’inin oyunu alan Rasim Fırat, bir kez daha Birlik Başkanlığına seçildi. Bu arada diğer aday Hikmet Karaca da 109 oy aldı. 

 

 

Fırat: Hodri meydan sosyal medyada olmaz

 

Teşekkür konuşması yapan Başkan Rasim Fırat, “Emeklerimizin karşılığını almanın haklı gururunu yaşıyoruz. 45 yıllık esnafım ve ben bu işe ömrümü verdim. Birileri ‘esnaf değil’ diyerek yıpratmaya, çamur atmaya çalışsa da benim kimseyle kişisel, şahsi bir hesabım yoktur. Hesabı olanlarla ve hodri meydan diyenlerle de bugün burada hesaplaştık. Öyle ki, ‘hodri meydan’ sosyal medyada olmaz demokrasinin gereği sandıkta olur. Bugüne kadar yanımda olan siz esnaf dostlarıma, arkadaşlarıma ve kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

İşte Yönetim Kurulu:

 

Yönetim Kurulu: Başkan Rasim Fırat, Zeki Pınar, Seyfettin Saka, Raci Çavuşoğlu, Murat Nohutçu, Ersal Yılmaz, Samet Erdoğan.

 

Denetim Kurulu: Süphan Şahin Feyizoğlu, Kenan Gerez, Burhan Aydın.

 

Disiplin Kurulu: Alaattin Kılıç, Sebahattin Bingöl, Avni Haki.

 

Eski Başkanlara plaket verdi

 

Bu arada seçimler öncesinde Başkan Rasim Fırat, oda başkanlığından ayrılan Berberler Odası Başkanı Mustafa Çetin, Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Fatih Kantar, Oto Tamircileri Odası Başkanı Fatih Çiftçi, Demirciler Odası Başkanı Zekayi Kaplan, Minibüsçüler Odası Başkanı Yılmaz Ağgön, Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan, Oltu Şoförler Odası Başkanı Samih Türkan, Keresteciler Odası Başkanı Mustafa Kumbasar ile Kunduracılar Odası Başkanı Hanifi Seven’e plaket verdi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yakutiyeli 16 Mayıs 2022 18:26

    YORUMLARIMIZI NEDEN YAYINLAMIYORSUNUZ BE İNSAFFFF SİZDEMİ

  • Mahmut lokmacı 16 Mayıs 2022 07:48

    Her zaman diyorum mustehaktır bu Erzuruma Kaçan kurtulur bu memleketten

  • Ekrem akkuş piknik kasaplari bursa. 15 Mayıs 2022 21:09

    Kazanılan seçim haktır.demokrasi gereğidir.erzurum esnafına hayırlı olsun 20 yıldır bursadayim o zamanda rahmetli ali rıza dikel başkanımızın sağlığı el vermediği için başkanlığı size bırakmak durumu hasıl olmuştu.benim hatırladığım kadarıyla sizinde baskanliginiz 25 yıl oldu veya geçti bu koltuklar dededen veya babadan kalma olmadığına ve demokrasilerde en fazla 3 dönem hizmet verildikten sonra gelecek adaylarinda yolu açılmalıdır. Çıkar kapısı sayılıp ekibimi kurar ölünce ye kadar başkan kalırım. Fikri başkan hakkında bazı şaibeli durumlar hasıl etmektedir baskanliginiz yeniden hayırlı olsun gönül isterdiki ben yeterli hizmeti yaptım gönlüm vicdanım rahat birazda başkaları çalışsın diyebilseydim.

  • Mahir Yiğit 15 Mayıs 2022 20:45

    Rasim beyin yeniden, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı seçilmesinden dolayı kendisini kutluyoruz. Rasim bey ve onun gibi vatanseverlerin ve Erzurum sevdalılarının eksikliğini vermesin. Birileri ırkçılık ve bölücülük yaparak ortalığı karıştırmaya çalıştı isede dadaşlar buna fırsat vermedi ve vermeyecek.