Erzurum Haber Girişi : 19 Kasım 2013 15:15

3 Çocuk kusurlu bulundu

3 Çocuk kusurlu bulundu
Kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda; yola aniden çıktıkları için birinci derece kusurlu, kamyon sürücüsü ise ikinci derece kusurlu bulundu.
Erzurumajans-Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında yan yana ölüme giderken son görüntüleri güvenlik kamerasına yansıyan 3 çocuk, kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda; yola aniden çıktıkları için birinci derece kusurlu, kamyon sürücüsü ise ikinci derece kusurlu bulundu.

Geçtiğimiz 1 Ağustos 2013 tarihinde Erzurum - Pasinler karayolu üzeri Hamamderesi'nde meydana gelen trafik kazasında İlhami Bıyıklı yönetimindeki PTT Genel Müdürlüğü'ne ait 06 FA 3471 plakalı kamyonet, yaşları 9 ile 12 arasında değişen Kadir Atmaca, amcasının oğlu Canpolat Atmaca ve komşuları Ali Eren Düzgün'e çarptı. Kaza sonrası çocuklardan biri kaza yerinde, 2'si ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çocukların yan yana ölüme gittikleri kazanın görüntüleri ise bir petrol istasyonuna ait güvenlik kamerasına yansıdı.

Kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna göre, yaya olan çocukların birden yola çıkmaları nedeniyle birinci derecede kusurlu, sürücü İhami Bıyıklı ise 'sürücüler araçlarının hızını yük ve teknik özelliklerine görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadır' kuralını ihlal ettiği için ikinci derecede kusurlu olduğu belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.