Türkiye Haber Girişi : 13 Ağustos 2021 14:48

3 il afet bölgesi ilan edildi

3 il afet bölgesi ilan edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan ediyoruz" dedi.

ERZURUM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, selden etkilenen bölgelerde temaslarda bulunmak üzere Kastamonu'ya geldi.

 

 

Vatandaşları selamlayan Erdoğan, "Evelallah bu millet hiçbir zaman çömelmedi, yine çömelmeyeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada Kastamonu Sinop ve Bartın'ın afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

 


Kastamonu'da 11 Ağustos'ta etkili olan şiddetli yağmur sonrasında meydana gelen sel Abana, Azdavay, Bozkurt, Cide, İnebolu ve Küre ilçelerinde hayatı adeta felç etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da temaslarda bulunmak üzere Kastamonu'yu ziyaret etti. İlk olarak selin etkilendiği ilçelerden biri olan Abana'ya gelen Erdoğan, vatandaşları selamlayıp, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

 

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Abanalı kardeşlerim. Öncelikle Cuma'nız mübarek olsun. Bu sel afeti, sel felaketi sebebiyle ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarımıza, milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim beterinden korusun diye de niyaz ediyorum. Bugün Bozkurt'a geçip Cuma'yı inşallah orada kılacağız. Bozkurtlu kardeşlerimizle hemhal olacağız. Abana da bu felakette mağdur oldu. Sizi selamlamadan geçmeyim istedim. Şunu çok net söylüyorum. Bizler Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız ve ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp inşallah hep söyleriz ya; 'Küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız.' Hiç merak etmeyin evelallah bu millet hiçbir zaman çömelmedi, yine çömelmeyeceğiz. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız. Süratle de inşallah en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içinde olacağız. İçişleri, Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik Bakanı hep birlikte buradayız ve yerinde değerlendirme yapacağız. Diğer bölgelere yine bakan arkadaşlarım var. Milletvekilli arkadaşlarımızla beraber bölgedeyiz. Buralardaki tespitleri yaptıktan sonra da adımlarımızı atacağız. Teşekkür ediyorum, sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.

 

 

3 il afet böglesi ilan edildi

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kastamonu'da yaptığı konuşmada Kastamonu sinop ve Bartın'ın afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının devamı: ''Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemiz de bir süredir tabii felaketlerle boğuşmaktadır. Amerika'sı da Kanada'sı da Almanya'sı da böyle. Her bu tür felaketlerle boğuşuyor. Temennimiz o ki bunlarla boğulurken en az hasarla bu felaketleri atlatalım. Ülkemizin güneyinde geçmişte eşi benzeri olmayan yangınları yaşadık. Antalya, Muğla'daki yangın felaketlerini biliyorsunuz. Hamdolsun bu yangınların hemen hemen hepsini de kontrol altına almayı başardık. Bir süre önce Doğu Karadeniz'de epeyce bir ilçemizde selin yol açtığı sıkıntılarla mücadele ettik.''

 

 

"Felaketin ilk anından itibaren sizlerle beraberiz"

 

 

Birkaç gündür Kastamonu ve çevresindeki illerde hayatını kaybedenlerin üzüntüsü milletimizin ortak üzüntüsüdür. Devlet olarak tüm imkanlarımızla felaketin ilk anından itibaren sizlerle beraberiz.

 

Aşından yemeğe ne gerekiyorsa hepsini yaptık, yapıyoruz, yapacağız. 19 helikopter, bir İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinesi ve pek çok araç gereç şu anda sahada faaliyet gösteriyor.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.