Erzurum Haber Girişi : 21 Ekim 2015 18:15

''Dünya istatistik günü'' Erzurum'da kutlandı

''Dünya istatistik günü'' Erzurum'da kutlandı
Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından, 20 Ekim Dünya İstatistik Günü kapsamında "Daha İyi Veri, Daha İyi Yaşam" konulu panel düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından, 20 Ekim Dünya İstatistik Günü kapsamında "Daha İyi Veri, Daha İyi Yaşam" konulu panel düzenlendi. 

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcımız Fatih Gül, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panel öncesinde konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, gençlere seslenerek para saymak hariç, dünyanın en sıkıcı konularından birisinin rakamlar olduğunu, ancak rakamlar olmadan da herhangi bir şeyi anlamanın, karar vermenin ve yönetici konumundayken politika belirlemenin mümkün olmadığını, istatistiki bilgilerin her alanda lazım olacağını söyledi.

Bu konuya hassasiyetle eğilmelerini isteyen Vali Altıparmak, "Her alanda yüzlerce binlerce kaliteli sorular yönelterek bilgilerin cevaplarını alarak ancak başarılı olabilmeniz mümkün. En ufak bir karar alma noktasında bu bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Akademi çalışma yapacaksanız bu programa iyi yoğunlaşmanız gerekmektedir" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ta yaptığı konuşmada geleceği planlarken bugünü iyi yönetmek gerektiğini vurguladı. Osmanlıdan örnek vererek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Koçak, "Osmanlıya baktığımızda insan sayısı, arazi, köy ve hatta hayvan sayısına kadar en ince ayrıntısına kadar kayıt altına alınmıştır. Aynen mezar taşları gibi, günümüze kadar gelmiş ve çalışmalarda ışık tutmuştur. Bu yüzden verileri iyi kullanmak geleceğe taşımak gerekli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından panelistler Aktüerya Bilimleri Öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Akbulut, Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Oktay, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür "Daha İyi, Daha Kaliteli Veri, Daha İyi Yaşam" konulu panelde gençleri aydınlattı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.