Siyaset Haber Girişi : 28 Ekim 2016 22:30

'Önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi elimizde'

'Önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi elimizde'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz şehitleri anma programına katıldı.
Erzurumajans-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz şehitleri anma programına katıldı.

Darbe girişimde yaşananların sunum olarak aktarıldığı programda sahne alan öğrencilerin Şehit Ömer Halis Demir'i canlandırmaları beğeni topladı. Gösterinin ardından öğrencileri tebrik eden Bakan Soylu, etkinlikte emeği olanları tebrik ederek teşekkürlerini iletti. Daha sonra açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, darbe girişimine değindi ve şunları söyledi:

"15 Temmuz hadisesinin üzerinden 3 ay geçti. Bu 3 ay içinde hem sınırlarımız içerisinde, hem de dışında ortaya koymak zorunda kaldığımız mücadele aslında 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğünün açık bir özetidir. Darbe girişiminin hemen arkasından PKK'nın, DAEŞ'in eylemleri, karşımızdaki cephenin kimliğini de açıkça deşifre etmiştir. Burada belki de Türkiye'nin ilk kez duyacağı bir gerçeği ifade etmek istiyorum. Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi var ve 14 Temmuz gecesi telsizlerden gelen mesajda, yaklaşık 1 ay hiçbir eylem yapmayacakları yönünde kendilerine talimat verildiğini söylüyor. Ta ki, 15 Temmuz'dan sonra yeni bir talimat gelene kadar. Türkiye'nin nasıl bir süreçle karşı karşıya kaldığının ve Türkiye'nin hangi maşalarla ve hangi oyunlarla karşılaştığını aslında hepimiz biliyoruz." 

'KİMSE MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN'

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardında yürütülen soruşturmalarda mağdur edebiyatı yapıldığını ifade deden Bakan Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Türkiye 15 Temmuz gecesi öyle bir şeytani planla karşı karşıya kalmıştı ki; eğer tutsaydı 27 Mayıs'a da, 12 Eylül'e de rahmet okutacaktı. Sadece Türkiye değil, Filistin de, Musul da, Kerkük de ağlayacaktı. Zulüm altındaki bütün Müslüman dünyası ağlayacaktı. Peki, kim gülecekti? '3'üncü havalimanını yapma' diyenler, 'Marmaray'ı yapma' diyenler. 15 Temmuz sonrası yapılan idari ve adli tasavvuflarla ilgili bir mağduriyet edebiyatı almış başını gidiyor. Hiç kusura bakmasınlar. İstikballerini ve ikballerini bu hain örgüt üzerine kuranların bugün şikâyet etme haklar yoktur. Eğer 15 Temmuz'un bir mağdur kesimi var ise o da o kara gecede sevdiklerini bu vatan uğruna şehit verenlerin aileleri ve sakat kalan gazi kardeşlerimizdir."

BAKAN SOYLU NİKÂH ŞAHİDİ OLDU

Bakan Soylu daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan'ın oğlu Fatih Yıldırımhan ve Merve Bayrak'ın nikâh törenine katıldı. Çiftin nikâh şahitliğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Orhan Yiğil, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta yaptı.

Nikâh törenin ardından çfte hitap eden Bakan Soylu, "Birbirinize çok yakıştınız. Allah nazardan korusun. Kutlu bir yola çıkıyorsunuz. Bu kutlu yolculukta birbirinize olan sevginizi eksik etmeyin. Birbirinize sevdiğiniz kadar, anne ve babalarınızı birbirinizden daha çok sevin. Örnek bir Müslüman aile olun" dedi.

Bakan Soylu, nikahın ardından Trabzonspor tesislerine giderek, Başkan Muharrem Usta ve yöneticilerle görüştü.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.