Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Mayıs 2016 17:13

4.Uluslararası Geleneksel Türk Şöleni başlıyor

4.Uluslararası Geleneksel Türk Şöleni başlıyor
Erzurum'da 4. Uluslararası Türk Şöleni 17-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak.
Erzurumajans-Erzurum Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan 4.Uluslararası Geleneksel Türk Şöleni hakkında basın toplantısı düzenledi. 4.Uluslararası Türk Şölenine tanıtım toplantısına Osmanlı Hanedanlığı torunlarından Osman Selahattin Osmanağaoğlu, Erzurum eski Milletvekili Rasim Cinisli ve Güneş Vakfı öğrencileri katıldı.

17-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliğe Kazakistan, Kerkük, Azerbaycan, Kırım, Altay Cumhuriyeti, Gürcistan, İran, Türkmenistan, Tataristan, Macaristan, Bulgaristan ve Türk Dünyasının değişik coğrafyalarından birçok bilim adamı, diplomat, sporcu, sanatçı, müzisyenler katılacak. Ayrıca Geleneksel Spor Dalları atlı cirit, okçuluk ve Gökbörü oyunları oynanacak.

Güneş Vakfı Başkanı Ceylan, "4.Uluslararası Türk Şöleni'ni hep birlikte idrak edeceğiz. Şölen tarihi 17-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında saat 10.00' da Bayrak yürüyüşü ile başlayacaktır. Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanından Yakutiye Kent Meydanına yapılacak Bayrak yürüyüşle şölenimiz başlayacaktır. Yakutiye Kent Meydanında Selçuklulara ait eserlerinde sergilenmiş olduğu fotoğraf sergimizde olacaktır. Resim sergisi Selçuklu Üniversitesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek." dedi.

Son Osmanlı Hanedanlığının hayatta olan torunlarından Osman Selahattin Osmanağaoğlu'da, "Düzenlenen Türk Dünyasından uzun seneler ayrı kaldım. Mısır doğumluyum orada doğdum büyüdüm. Orta Doğuda 18 yaşına kadar yaşadım. Avrupa'da yaşadım. Türk Dünyası olarak Orta Asya ve Özbekistan'ı bilirim. Sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Cinisli ise konuşmasında, "Türkler hiçbir zaman itibarını kaybetmemiştir. Osmanlı ahlakını katiyen kaybetmemişlerdir. İftihar edilecek bir hanedanın torunlarıyız. Çok çileler çekilmiştir. Güneş Vakfının düzenlemiş olduğu 4. Geleneksel Türk Şöleni'ni günü birlik bir şölen değil, hafızalarımızda daima tutacağımız bir şölen olmalı." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.